2006-07-17, 15:03
iwc
Att resa utomlands för att bo, jobba eller bara ha det gott är inte så svårt. Ska man ner till medelhavet för att jobba som bartender eller nåt liknande så kan man fixa allt hemifrån redan innan. Många av den typen av jobb finns att hitta på ams.se.
Hade det inte varit krig i Israel så finns det organisationer som ordnar volontärresor dit. Då fixar de boende och en arbetsplats på en kibbutz där man träffar ungdomar från hela världen som har kommit dit av samma anledning. Det är ett häftigt äventyr. Har själv varit där i två omgångar (totalt 8 månader). svekiv.se
Har en kusin som nyligen kommit hem från en rundresa i asien/australien. Han o hans tjej jobbade bland annat i Australien när de var där. De hittade en lägenhet ganska omgående och ett jobb efter 1,5 till 2 veckor. Det beror väl lite på vad man letar efter, men har man pengar att bo på nåt villigt hostel eller liknande så har man ju tid på sig att leta.
Glöm inte kolla upp visum, arbetsvisum, vaccinationer och liknande innan du åker bara. Angående språket så kommer det av sig själv när man umgås med andra backpackers. Det finns garanterat de som kan mindre engelska än dig som klarar sig utmärkt. Man kan alltid göra sig förstådd och som sagt...det kommer av sig själv när man slutar tänka på om man säger rätt eller fel. Ingen bryr sig så länge de förstår.