2014-01-19, 14:32
Hej, jag har sökt lite men saknas mycket information känns det som så skapar denna tråden för att försöka få allt täckt av folk med erfarenheter.

Min son och hans kompis tar nu studenten i sommar och har planerat, jobbat och sparat ihop en väldigt stor summa pengar med tanke på deras ålder, budgeten dem har är 120.000kr vardera d.v.s. 240.000kr totalt och deras plan är att vara borta runt 3 månader där dem kommer passera 26 stater, trots ganska stor orolighet så stöttar jag ändå dem dels för att dem är vana när det gäller resor, dels för att dem är väldigt vana bilförare(förra sommaren bilade dem ner till Gibraltar och dem kör dagligen bil), och det viktigaste, detta känns som något dem aldrig kommer kunna göra i framtiden när dem har jobb.

Bil och resa
Turen dem har planerat är flyga New York> Pennsylvania> Maryland> Ohio> Indiana> Illinois> Iowa> Nebraska> Wyoming> Utah> Idaho> Oregon> Iowa> Kalifornien> Nevada> Arizona> Colorado> Kansas> Oklahoma> Texas> Arkansas> Mississippi> Alabama> Tennessee> Georgia> Florida - Flyga hem

Vissa av dessa stater kommer dem bara befinna sig i en kort stund för att ta sig in i nästa snett ovanför om ni förstår vad jag menar, de kommer alltså inte stanna i varenda stat och kolla alla värdigheter, resan är beräknad till ungefär 132 timmar bakom ratten.

Eftersom de är såpass unga så har dem tänkt att köpa bil i New York(för omkring 40.000kr) för att sedan sälja den i slutet av resan, men när jag bodde i USA för ett par år sedan så har jag för mig jag blev tvungen att registrera min adress och har även läst att det behövs när jag sökt lite, finns det något sätt man kan köpa en postlåda och få en adress t.ex.?

Rätta mig gärna om jag har fel nu, men bränslepriset ligger på omkring 7kr/l fortfarande eller? hittar bara gamla trådar när jag söker på det.

Försäkring: hur löser man en försäkring till bilen bäst? Skulle vi här hemma kunna försäkra bilen på något sätt så det täcker USA också eller hur skall dem gå tillväga?

Boende
Troligen kommer dem sova på ganska budgethotell/motell/hostel överallt utom Las vegas(dem är medvetna om att de inte får dricka eller spela) där boendet är väldigt billigt så skulle dem lägga lite mer pengar för att testa att bo på ett riktigt fint hotell, har någon koll vad som gäller Hostel/motell behöver man ha någon form utav kort? har läst att man måste ha speciella kort för att bo på vandrarhem här i Europa så blev fundersam.

Samt vad tror ni som gjort resor innan är bäst, att man bokar allt innan eller att man tar det som det kommer? resan kommer ju ske efter sommaren och då är ju högsäsongen över.


Fler frågor kan dyka upp men detta är det jag är mest fundersam över och skulle extremt snällt om någon kan hjälpa mig med svaren på dessa frågor.

Mvh JC