2014-01-20, 19:55
mrduda
Hej, Om ni är ute efter kultur och historia så rekommenderar jag Sarajevo mest. En billig och trevlig stad med intressant historia bakom sig.
Om man besöker Sarajevo så rekommenderar jag även att besöka Mostar som ligger ca. 2 timmars bussfärd från Sarajevo samt en liten by "pocitelj" ligger nära Mostar.
Byn är magisk och verkligen hela byn är historisk och gammaldags. Väldigt fina gamla sten byggnader och historisk arkitektatur.
En annan stad nära Sarajevo jag personligen finner som en av de finaste städer i Bosnien är Konjic, ligger ca 1 timme från Sarajevo.
Samma här väldigt fina och gamla byggnader riktigt underbar och mysig stad. Om möjlighet finns så hade jag även besökt Dubrovnik i Kroatien.
Som någon också sagt så kan man besöka staden Tuzla (ca. 1.5 timme från Sarajevo), en stad med en stor saltsjö mitt i staden. Man har byggt flera bassänger av detta och även gjort det riktigt bra. Så man får lite havskänsla över hela stället. Om ni är badsugna så rekomenderar jag ett besök till saltsjön i Tuzla starkt!

Om ni har möjlighet så välj att åka till Sarajevo under den stora Film Festivalen som äger rum varje år i Sarajevo. I år är det från den 14 - 23 augusti.
Otroligt skön stämning och verkligen fullt med folk i stan. Under den veckan så är verkligen staden uppe 24 / 7 och allting har öppet.
Staden brukar även besökas av olika Hollywood stjärnor varje år (exempel på stora stjärnor som varit där med åren, Morgan Freeman, Robert De Niro, Angelina jolie m.m.). Rekommenderas starkt, då upplever ni även ett bra uteliv nattetid, även om Sarajevo egentligen alltid är fullt.

Zagreb är också en trevlig stad med flera historiska byggnader och jag personligen finner den också värd ett besök. Men om man ska välja så väljer jag Sarajevo.

Belgrad - som flera personer redan påpekat. Inget egentligen historiskt speciell stad. Utan här är det mer fest - party som gäller hela året. Så om ni är ute efter festställen så rekommenderas Belgrad med deras stora utbud av nattklubbar och ett väldigt bra uteliv, dock inte så många turister utan mest annat "jugge" folk där.