2014-02-10, 18:24
TexasSwede
Ursprungligen postat av Brycecanyon
Jag gjorde min första roadtrip 1980 men en kompis som 22 åring och köpte då en stor 9 år gammal kombi i LA för 800$ på en bilfirma. Vi skrev på bilpappren i eget namn och skrev bilsäljarens adress som c/o, så då hade vi papper på att vi ägde bilen. Om det går att göra på samma sätt i dag vet jag inte. Vi körde utan försäkring och klarade oss bra utan.


Reglerna har blivit betydligt strängare sedan dess. På många ställen beslagtar polisen bilen på plats om man kör utan giltig försäkring. Om man inte är permanent boende i USA så är risken ganska stor för att man dessutom får betala böterna på plats.

För att göra det ännu jobbigare så rapporterar alla försäkringsbolag till respektive stat när de utfärdare nya försäkringar, och närförsäkringar förfaller/slutar gälla. Polisen kan därmed enkelt se på datorn om bilen är försäkrad utan att ens behöva stoppa den...
Jag jobbar på ett försäkringsbolag och hanterar det program som skcikar VIN- och regnummer till de olika delstaternas trafikmyndigheter... Så jag vet hur det fungerar. :-)

Så köra oförsäkrat är betydligt svårare jämfört med bara för några år sedan.