2014-06-22, 04:03
TexasSwede
Jag har bott i Dallas/Ft Worth-området (hädanefter kallat DFW när jag talar om hela Metroplex-området) sedan 2002, så jag kan området ganska bra.
Min flickvän kommer från Houston, och jag har varit där ett par gånger, men är ingen expert.

Det är två helt olika städer. DFW Metroplex är runt 20 olika städer (där Dallas, Ft Worth och Arlington som ligger mittemellan de två förstnämnda är de största). Houston är en enda stor stad, med olika stadsdelar.
Detta ger DFW lite mer variation.

Om vi tittar på just Dallas så föredrar jag den staden. Houston är betydligt varmare och fuktigare, speciellt på sommaren, och luften känns inte lika ren som i DFW-området (även om den inte är bra med svenska mått här heller).
Bägge städerna har kommunaltrafik (tåg/spårvagn och buss) , men Dallas har bättre utbyggd trafik. Inget i närheten av vad man har i Stockholm, men det går att ta sig runt utan bil till nöds, även om det tar betydligt längre tid och mer planering än med bil.

Som peatedsoul nämner har du från Houston nära till Galveston om du vill bada. I Arlington finns dock Hurrican Harbor, en stor vattenpark, och det finns ett gäng andra vattenparker i området. I Galveston finns det också en vattenpark, som delvis är inomhus så den är öppen på vintern.
Six Flags ligger tvärs över motorvägen från Hurrican Harbor, och du har även Ranger Ballpark och Dallas Cowboys Stadium inom bara någon kilometer eller två. Arlington har mycket nöje och shopping (Parks Mall och en outlet bara några kilomoter från den gallerian, liksom en Fry's Electronics).
I Dallas har du "Galleria Dallas", en mer upscale galleria samt "Northpark Mall" (med bland annat en hyffsad Lego-butik). I Houston har du också en gigantisk galleria, "The Galleria".
Alla är helt okay för shopping, Northpark är bäst om du har lite mer begränsad plånbok.
Till Houston går det direktflyg från Saudiarabien och Dubai, så oljefolket kan shoppa loss i The Galleria, om det säger något om utbudet...

TS: Lite lustigt att du frågar om Houston eller Dallas, men sedan nämner Six Flags i San Antonio. Är ju nästan lika långt från Houston till San Antionio som till Dallas (3 timmar mot 4 timmar). Om Six Flags och liknande parker är intressanta så är ju Dallas direkt ett bättre val.

I och med att DFW består av olika städer så är det enklare att få lite olika uplevelser. Ett par dagar i Dallas med moderna skyskrapor och mer business och silikon-tuttar, och sedan några dagar i Ft Worth med Stockyards, cowboys och rodeo. :-)

Det finns så mycket att göra här, bara att prova på all mat du kan hitta kan vara ett heltidsjobb. :-)