2014-08-05, 12:00
paperface
Ska antagligen ner till Monterrey/Nuevo Leon(regionen?) i september/Oktober och hälsa på en vän (mexikan).
Postade i den andra tråden om Mexico men fick förslag om att posta i denna istället.

Så ja...Här är min post.
Om någon har något tips på något man inte får missa i närheten så uppskattas det.
Ska försöka ta mig till stranden i några dagar också... Vet inte vart, det får vännen fixa då denna verkar ha mer koll då det är ganska långt. 10 timmar med buss var uppskattningen senast vi prata.

Jaja, Original post:

Har läst på om Monterrey sedan tidigare och det är väl visa saker som jag tycker är smått oroväckande, t.ex att ett gäng (Los Zetas om jag minns rätt) sprängde en jävla bilbomb på ett kasino 2011.
Jag är inte rädd för att åka men surfar man runt på sidor från USA så får man ju fan panik över alla varningar som står. Sätter griller i huvudet på mig om vi säger så. Har varit i länder som antagligen är farligare men nu har man ju som sagt läst sidor från Usa:s regering och då skiter man ju fan på sig.

Fördelen jag har är ju att jag kommer bo hos en mexikan som har koll på läget och vart man ska vara och sådant men känns inte som man får en "objektiv" beskrivning av denna person då den inte har levt på något annat sätt.

Är det någon som varit i Monterrey och är det något speciellt man borde tänka på...Bortsett från att använda sig av förnuft vilket jag gör när jag är i främmande länder... Upplevde ni att det var en "tryckt" stämning ibland? Eller t.ex tittad extra på för att ni är vita/skandinaver? Många thugs4life snubbar?