2014-08-14, 17:59
I natt fick jag en ganska udda reseidé. Då jag länge har planerat att besöka den ryska staden Murmansk uppe på Kolahalvön för att spana in lite sann Sovjetisk arkitektur och den sönderrostande Stillahavsflottan. Och även om man kan flyga med det ryska bolaget Aeroflot från Arlanda upp till Murmansk för ca 3000 kr tur och retur så känns det lite charteraktigt för min smak.

Därför fick jag idén om att istället ta nattåg från Moskva vidare upp mot Murmansk, Resan är planerad att genomföras tidigast i maj 2015. Så därför tänkte jag vända mig till er på Travel Forum för mer inspiration och tips om vad jag inte ska missa.

Någon som har erfarenhet av att åka tåg i Ryssland utöver den Transsibiriska hjärnvägen? Beroende på pris så kan jag mycket väl tänka mig en första klass kupé. Resan mellan Murmansk och Moskva ska ta ca 36 timmar. Och jag vet inte riktigt vilka städer som jag kommer att passera på vägen. Samt om det kan vara värt att göra ett eller flera stopp på vägen till Murmansk.

Min resplan är följande SAS till Moskva - tåg från Moskva till Murmansk - flyg med Aeroflot från Murmansk till St Petersburg - hem med SAS. Värt att notera är att jag inte pratar ryska vilket kan vara ett hinder.