2014-08-27, 05:07
Skulle skippa Fiji om jag vore er. Det ligger en bit bort och inte riktigt på vägen om ni sedan skall till Indonesien/Malaysia. Dessutom finns det inget att se på huvudön utan ni måste ut till någon resort och det kan bli ganska dyrt.

4-5 veckor är inte mycket heller. Nu vet jag inte vilket tempo ni håller när ni reser, men det finns nog med saker att se i Indonesien för att fylla hela er restid på 3 månader.

Har ni inget emot att resa FORT så ta er från Australien till Indonesien, kör Bali, skippa Lombok (ni har inte tid), båt till Java (kläm in några vulkaner), sedan flyg från Jakarta till Singapore och ta er upp genom Malaysia till Thailand med tåg.

De flesta skulle säga att detta är alldeles för högt tempo och ett bättre val är antagligen att välja mellan Indonesien eller Singapore/Malaysia för era 4-5 veckor. Malaysia är Sydostasiens höjdpunkt om du frågar mig.

Ytterligare ett alternativ när ni ändå är i Australien är att göra Nya Zealand, speciellt om ni har körkort. 4-5 veckor är ganska lämpligt där, och det är ju ett utmärkt tillfälle att resa dit när ni ändå är i trakterna. (Att resa från Sverige är både dyrt och tar evigheter.) Flyg in i syd och ut från norr eller tvärtom och gör en road trip emellan!