2014-09-11, 20:14
Civithas
Hej!

Jag och en polare ska i början av november resa till Cairns för att ta hela östkusten ner. Vi reser med holiday visa vilket innebär att vi får vara i Australien i max 3 månader i sträck upp till 12 månader totalt.(efter 3 månader flyger vi till NZ och stannar där i 1-3 månader för att sedan återvända till Australien för 3 nya månader. Så dela gärna med er av erfarenheter i NZ om ni har det också)

Vår plan är att i Cairns köpa en bil som vi sedan på 3 månader ska ta östkusten ner med. Andra gången för min del i Australien, förra gången blev det mest fest och storstäder. Denna gången vill jag (och min polare) resa och leva lite mer "äventyrligt" dvs se och uppleva den bästa naturen, dyka, hikea... you name it.
Vi har bra budget men vill lägga våra pengar rätt saker dvs i upplevelser osv. Sist jag var där så lagade jag alltid mat på hostellen men nu när vi har bil och vill bo så mycket vi kan i den så undrar jag vad vi har för alternativ gällande mat/matlagning. Minns att det fanns grillar till allmänheten att använda lite här och där men hur många finns det på östkusten? Kan man relya på dem? Eller borde vi kanske fixa stormkök?

Nu till det viktigaste!
Var rekommenderar ni oss att stanna mellan dessa två städer som möter våra äventyrliga önskemål? Känner redan till: Sydney, Byron bay, Gold coast, Noosa, Brisbane, Frazer island.
Har du haft någon riktigt fet upplevelse på östkusten? Allt från Dykning till bestigning av berg.

Hur lätt är det att parkera bilen för att övernatta i den? Finns det några lagar/regler mot detta?

Finns hur många frågor som helst! Är tacksam för alla sorters förslag/hjälp vi kan få.

Har du gjort en liknande resa? Dela gärna med dig av den fetaste upplevelsen