2014-10-17, 12:57
Jag och en kompis planerar en resa till sydostasien från januari tillslutet av maj/början av juni. Planen är att vi tänkte flyga till Bangkok först.

Stanna där några dagar för att sedan utforska Thailand 3-4 veckor ungefär. Kanske börja med att åka söderut till öar som Koh Samui och bara ta det lugnt i början. Efter Thailand tänkte vi ta oss till Kambodja och stanna där ungefär 3 veckor. Angkor wat och Phnom Phen är väl de enda ställen i Kambodja som vi känner att vi inte får missa. Att åka båt på Mekong mellan dessa städer eller någon annan sträcka lockar också väldigt mycket. Några tips på sträckor? Vad kostar det ungefär? Har även hört mycket gott om Kampot och det kanske känns som en bra destination att avsluta Kambodja-vistelsen med eftersom vi först tänker börja med södra vietnam i drygt två veckor.
Sedan ta oss till Laos och stanna där ca 2-3 veckor för att sedan återvända till Vietnam och vara där ca två veckor till och kolla in de norra delarna med bland annat Halong bay.

Efter nästan 3månader planerar vi att vara klara med indokinahalvön och då flyga från Hanoi till Kuala lumpor. Från KL tänkte vi utgå och ta oss söderut till Sumatra. I Indonesien är planen att vi ska stanna två månader, förlänga efter en månad i Bali eller Lombok. Tips på vad man inte bör missa på sumatra? Vi lär inte ta oss längst upp i norr då det blir omväg. Vi tänkte fortsätta ner mot Bali från Sumatra via Jakarta. Tips på transporter här? När vi kommit till Bali kommer vi nog inte stanna där så jättelänge. Andra öar som Flores, Komodo, Gili-öarna lockar. Är det lätt att förlänga visumet på plats där nere?

Alla tips uppskattas. Hur man lättast transporterar sig mellan platser. Vad som ser sämre ut i våran resplan? Resan är inte bestämd på något sätt och vi kommer säkert göra massor förändringar på vägen då vi vill vara flexibla och spontana också såklart Vad får vi absolut inte missa? Vi hade kanske tänkt testa på att surfa lite när vi är nere vid Bali och de andra öarna. Men det löser man väl billigast när man väl är där nere?

Vi båda gör våran första stora resa men har fått tips från personer som gjort liknande tidigare och tror att våran budget på 30 000 mycket väl kommer räcka, då vi kommer leva billigt.