2014-11-03, 16:04
ChrisMcCandless
Ursprungligen postat av meinhoonkaun
Du menar visum vid gränsen/på flygplatsen? Har aldrig hört talas om någon som lyckats med det. Rena rånet att ansöka genom visumservicen du länkar ovan. Jag har OK erfarenheter från konsulatet i Istanbul och ambassaderna i Berlin och Tehran, fungerar om man har alla papper i ordning, visum till nästa land etc, men det kan ta rätt lång tid innan ambassadpersonalen får tummen loss, Berlin tog tre veckor från inlämning till avhämtning...
Gillar Turkmenistan som fan, byråkratiskt och mycket papperskrångel, men riktigt fascinerande...

Samtliga tre länder är mycket intressanta och väl värda ett besök. Turkmenistan är det mest udda av de tre, både vad gäller kultur och geografi. Uzbekistan har massvis med fascinerande historiska platser och världens bästa frukt! Kazakstan har riktigt bra trekking och andra utomhusaktiviteter, men är i övrigt rätt trist.

Jag har fixat visum själv, ansökt vid ambassad/konsulat, det tar tid och är en del krångel, men fungerar.


Just precis! Visum vid gränsen/flygplatsen.
Man har ju läst om svenskar som har cyklat till Kina och bl.a. har varit inom Turkmenistan. De fick visum vid gränsen.

Hur fick du ordnat visum på respektive lands ambassad?
Om jag ska använda Visumservice, kommer visum till Turkmenistan och Uzbekistan kosta mig över 5.000 kronor. Och det är milt sagt dyrt.

När du säger att Turkmenistan har udda kultur och geografi, vad tänker du på då?
Uzbekistan har jag läst en del om, så där är jag lite mer känt. Likaså Kazakstan.
Men du säger att Kazakstan är tråkigt. Om då bytar ut Kazakstan och besöker i stället Kirgizistan eller Tadzjikistan. Vad säger du om? Vet du något om de länderna?