2014-11-12, 11:20
Chippedipp
Hejsan!

Jag som bor på Island sedan Juli i år har en del att berätta vad som är ball och vad som inte är. Jag bor här för att plugga till pilot, så jag kan rekommendera att försöka få en tur i luften för er som kommer hit. Det är riktigt mäktigt att se uppifrån. http://www.eagleair.is/adventure erbjuder någon form av detta, men finns även något annat företag som jag inte kommer på namnet, återkommer med det. Finns ett ställe som heter Vestmannaeyjar som är riktigt fint ovanifrån, med en helt galen approach till banan, https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/10342495... så om man gillar sånt är det riktigt fräckt.

Utelivet i Reykjavik är out of this world, folk är helt galna och så jävla underbara. Har inte träffat en enda oskön islänning. Jag som jobbat på nattklubb innan är något skadad (man blir det) och jag är inte i närheten av islänningarna än, men jag jobbar på det.

Som tidigare nämnt så finns Golden circle, som många kör på, men jag föredrar en road trip längsmed sydkusten då jag tycker det är finare, där finns vattenfall, vulkaner, svarta stränder, och Europas största glaciär, Vatnajökull.

Ytterligare en turistfälla är ju Blue Lagoon. Skönt som fan faktiskt men dyrt, 45EURO när det är högsäsong (1 Juni- 31 Augusti), 35EURO resten av året. Finns även en helt gratis på sydkusten, som har varit en pool, men nu står den bara där, har inte varit där än dock så kan inte säga hur det är.

När man ska komma hit beror givetvis på vad man vill ha, men Island på sommaren är svårslaget, allt är grönt, vägarna är inte hala, man behöver inte oroa sig för att de kalla nordanvindarna gör det rått (brutalt just nu). Å andra sidan är frusna vattenfall en syn värd sin egna vikt i öl. Det finns även bra skidåkning för de som vill det.