2015-01-08, 16:27
Motobike
Är väl som alltid att folk nojar upp sig över mindta lilla. Minns den där gången när någon blrv biten av en haj i egypten o hela deras turistindustri blev lidande p g a den kabalik som följde. Tydligen var egypten ett farligt land. Helst skulle man inte ens vistas där överhuvudtaget just på grund av att där fanns någon som blivit biten av en haj.
Undrar lite över hur all den här skiten med vulkanutbrott, kidnappningar, hajar etc står sig relativt till t ex att ta mopedtaxi. Är ju sällan eller aldrig man ens får hjälm o de kör ju så idiotisk och farligt att det är närmast beroendeframkallande att åka med dem p g a bergodalbanefaktorn. Tror i det stora hela isåfall att det är farligare att åka med dem än att besöka någon inrikespolitiskt problematisk del av burma. För att inte tala om att tacka ja till lokalbornas hembrända risbrännvin. Skulle inte förvåna mig om det är fler som dör av sånt än att delta i någon av de demonstrationer som ud ständigt varnar för. Dom varnar ju till och med för att gå ut på gatan i många städer. Eller gatan och gatan. De varnar för folksamlingar. Men det är ju ofta folksamlingar på hela gatan i många av de länder de varnar för.
Skulle inte förvåna mig om burmas enligt min erfarenhet rykte om att vara lite farligt delvis beror på någon slags politiskt motiverad bojkot av landet. Såg att den alltid lika löjliga lonely planet uppmuntrade till det på minst ett ställe i deras guidebok och att de uppmuntrade till att resa på ett sätt som bidrog så lite som möjligt till regeringen på många andra sidor. Skulle förvåna mig om det inte finns de som tagit det hela steget längre och aktivt försökt sabotera för turismindustrin i landet t ex genom att sprida felaktig information om förhållanden i landet. Finns ju redan gott om människor som är emot turism i thailand för att man ska underminera nya ledarnas position.

Tycker monstaten verkar besöksvärd. Berg, grottsystem, pilgrimsorter, gamla städer osv. Lätt att ta sig dit med. Ett par timmars bussresa från huvudstaden. Men svårt att ta sig längre söderut eftesom det inte är lagligt annat än via flyg. Och om man tar flyget så får man ändå inte lämna den stad man landar i. Och man måste flyga tillbaks sen igen också, för man får inte återvända norrut med t ex buss eller moped. Enda möjligheten att besöka vad som verkar vara en nästan orörd övärld är att boka en dyr kryssning som väl förmodligen ger en ganska sminkad bild av området. Säkert finns det gott on undantag.