2006-10-15, 02:13
FuckMeThenLeave
Ursprungligen postat av Johan1983
Jag har några frågeställningar angående transsibiriska järnvägen

1. Många säger att man kan gå av efter vägen och åka vidare flera dagar senare. Går det på samma biljett eller måste man boka flera biljetter?

2. Vad kostar biljetten om den köpes i Ryssland?

3. Blir bärbara datorer stulna?

4. Hur fungerar det med hygienen och sanitetsutrymmen? Finns det duschar? hur är dom?
Hur är toaletterna?

5. Berätta gärna om din resa med transsibiriska järnvägen och diskutera fenomenet
Jag har inte åkt tåget än utan kommer att åka det den 24 oktober. Men jag har en del information som jag har fått tagit del av från bekanta och lonely planet. Men mer exakt kan jag berätta när jag har kommit fram till peking 30 oktober.

1. Du måste boka olika biljetter. Ska du först till ulan bator så måste du ha en biljett dit och en annan biljett till peking tex.

2. Köper du den på stationen i ryssland så kostar 2-bädds ungefär 270$ och 4-bädds 150$. För att kunna få tag på biljetter där så behöver du kunna rätt bra ryska och vara ute i god tid. Biljetterna bör köpas ca 5v innan avgång. Men om du känner nån i moskva som kan köpa biljetten åt dig så funkar det ju.

3. Beror nog på hur keff du är och hur värdelösa rumskompisar du har. Varje vagn har en egen konduktör eller vad man ska kalla dem som kan låsa kupén om man vill. Det finns dock inget eluttag i 4-bäddskupen men på det ryska tåget brukar de ibland kunna ha tv i 2-bäddskupen och då kan man köra bärbara datorn på den elen.

4. Skillnaden på 2-bäddskupe och 4-bäddskupe när det gäller toalett är att det är hälften som delar toaletten på 2-bäddskupen än på 4-bädds. Det ska finnas nån käring som har hand om varje vagn och hon gör rent toaletten så gott det går. Toalettpapperet bör du ta med dig själv. Dusch finns på det transmongoliska tåget i 2-bäddskupe-vagnarna. Så någon egen toa har du inte.

Riktiga sängar? Hur menar du? Det är iaf samma sängar i 2-bäddskupe och 4-bäddskupe förutom på det kinesiska tåget då är det mjukare sängar i 2-bäddskupen. Sen skriver du "många säger". Vem säger och vart har du fått din information från?

Men som sagt så har jag inte åkt än utan denna fakta är främst tagen från lonely planet (som brukar ha koll) och mina bekanta som har åkt samma sträcka. Om du P.M:ar mig den 30okt så kan jag besvara mer korrekt.