2015-08-22, 16:21
yoghurten
Ursprungligen postat av Glassalex
investera i ett bra kamerasystem som du kan kan koppla upp dig på genom internet så du kan ha ett öga på personalen även fast du inte är där. Om du har möjlighet att göra stock control själv så borde du göra det, annars anlita en som inte jobbar på restaurangen heltid, med andra ord någon som specifikt går och gör den arbetsuppgiften på morgonen en timme och sen får han lämna platsen så fort han är klar, se till att han inte blir tjenis med personalen och sparka honom så fort han blir det.
Anställ en vakt från ett vaktbolag som roterar sina vakter med jämna mellanrum så att de inte blir vänner med personalen heller, helst en kvinnlig och en manlig så kroppsvisitation kan göras när det skulle behövas.
Köp skåp där personalen får ha sina väskor och mobiltelefoner, se till att ingen annan än din manager har mobiltelefon på jobbet , har personalen mobil så kommer de samarbeta med de lokala boda boda killarna och kasta över mat över din mur och smuggla in sina egna varor så de kan behålla all vinst själv.
Du kommer bli förvånad över hur många olika sätt folk kommer stjäla ifrån dig men en sak är säker, de kommer stjälas, ditt jobb är att minimera det till ett minimum.
Lita inte på någon, om det inte är din närmaste familj, det är nog den absolut viktigaste punkten, lita inte på en enda själ, utgå ifrån att alla är tjuvar och vill åt dina pengar.
Din söta flickvän, dina trevliga polare som du dricker bärs med på helgerna, den hederliga taxi chaffisen som alltid ger dig bra pris etc...lita inte på dem, allt som du säger till dem kommer användas mot dig om de skulle sluta gilla dig av någon anledning, berätta inte om du betalar för lite skatt eller NSSF, berätta inte att du måste upp tidigt på morgonen för att gå till banken, berätta inte att du mutade x på grund av y, berätta inte om hur mycket du tjänade dagen innan etc etc.
Säg till när du öppnar, kommer gärna förbi på en öl.Ooh, vad läskigt det låter. Jag litar ändå på min kompanjon, och han kommer att vara där hela tiden i början. Det är en sån liten restaurang så det är inte möjligt att ha något övervakningssystem. Däremot är ju inventering viktigt. Sedan tänker jag att hot om att sparka de som stjäl borde funka till viss del? Svårt.

Du är välkommen. Ska försöka öppna den om två veckor. Men den är som sagt väldigt liten. En till fråga om du orkar.. Behöver man betala skatt och nssf även för pyttesmå verksamheter?