2015-08-23, 20:51
Tack för alla bra svar!

Det börjar bli dags för oss att boka en utresa ur USA nu och jag är så osäker på vart. Jag vill gärna höra era förslag.

4 månader kanske 5 tänkte vi spendera i Sydamerika, och vi vill inte stressa genom länderna och enbart åka buss, kolla sen åka vidare utan även utforska lite.

Jag var inne på lite att boka flygbiljett till Colombia och sedan åka buss därifrån till Ecuador, sedan därifrån till Peru, och från Peru till Bolivia, och flyga till Brasilien därifrån.

Detta kanske blir alldeles för "stressigt" och för mycket tid på buss osv. Så jag tänkte om man åker till Peru via flyg, tar Peru, Bolivia, och sen om man får tid över Argentina eller Chile innan man åker till Brasilien?

Vad tycker ni, vi kanske helt enkelt får ta Colombia någon annan gång eller är det något man verkligen inte får missa i Sydamerika?

Det jag menade med sanddynor var saltöknen i Bolivia.

Måste man boka buss i förväg eller kan man boka sånt på plats i varje land tycker ni? och lika så med boende? kan man fixa det på plats ta in på hostel i dessa relativt lätt med "likasinnade" personer?

Vad tycker ni, skippa Colombia&Ecuador och ta det annan gång för att kunna "njuta" av tiden mer i de andra länderna vi tänkt besöka?

Ja vi får kika mer på boende i Brasilien under karnevalen och försöka fixa det innan, ska väl finnas hostel som är drivet av svensk kille där?

UPPSKATTAR era tips och råd väldigt mycket, skriv på bara!