2015-09-25, 07:40
Ursprungligen postat av Ahajo
Luckylucas du verkar ju ha väldigt bra koll. Har du varit i iguazu (argentinska sidan)? Vad kan du säga om det stället? Sen undrar jag lite om andra saker att göra. Vart i Bolivia har du varit och har du mer saker att rekommendera därifrån? Typ amazonas (rurrenabaque), saker runt sucre osv. Tack på förhand


Jag har besökt både den argentinska och brasilianska sidan av Iguazu. Det är en definitivt det mäktigaste vattenfallet jag sett, bättre än Victoria Falls i min mening. Dock är det en ganska stor investering i både tid och pengar att åka dit, och det finns inte så mycket annat att göra där än att se vattenfallet och Itaipu-dammen, så man kan egentligen fråga sig om det är värt ett besök. Åker man dit bör man se bägge sidor, och gärna ta en båttur också.

Det finns väldigt mycket att hitta på i Bolivia, för mig var höjdpunkterna ungefär i rangordning: utflykt genom Uyuni-öknen (saltöken, geysrar, varma källor, m.m.), Yungas ("världens farligaste väg"), silvergruvor i Potosi, Sucre, Cochabamba, Titicaca och dess öar, La Paz (världens högst belägna huvudstad). Har inte varit i den boliviska delen av Amazonas.