2015-10-23, 19:13
endagitaget
Ni är ute i senaste laget om ni ska välja på kryssningar runt jul/nyår, men OK. Backpacka i tredje världen har sina sidor och DR och Haiti skulle jag avråda er till. Jamaica funkar fint om ni håller er borta från Kingston, det funkar riktigt bra till och med. Landet är hyfsat civiliserat och OK bussförbindelser.

Annars har ni ABC-öarna som hör till Holland och är hur säkra som helst. Men det kostar en slant att välja två tre resmål under tre veckor.

Kryssat i Västindien har jag gjort men jag tror ni är sent ute. På en kryssning är det alla åldrar, bra mat och bra shower. Allt är superproffsigt och efter en dag har man kommit in i rytmen. Däremot är det massturism så fort man ska göra ett stopp på land och stoppen varar kanske max 6 timmar.

Ni har ju olika resvanor så varför inte kompromissa lite. Åk till Florida och åk runt lite i en vecka. Key West hör till Karibien. Därefter åker ni till en ö i Karibien för en veckas sol och bad. Från Miami kan man åka vart som helst i Karibien förutom till Cuba. Det borde vara hyfsat ekonomiskt.