2015-11-27, 08:13
Ursprungligen postat av isitmedicine
Skickade en förfrågan till Kilroy och där skulle det gå på 11k för 20 dagar, vilket var ett betydligt bättre pris. Det enda som skulle tillkomma då var en envägsavgift.


Jämför med rentalcars.com och expedia också. Har använt bägge och det har fungerat bra, och jag har fått med all försäkring som behövs.

Ursprungligen postat av isitmedicine
För mig känns Louisiana fortfarande aktuellt, speciellt då det känns mest olikt Sverige i både klimat och vilken typ av människor som bor där, men det kanske inte är nödvändigt att åka runt i flera dagar, en eller ett par dagar kan säkert räcka.

Hur mycket tror du luckylucaz vi hinner med göra på sex veckor? Hur länge bör vi stanna på varje ställe? Det är väl egentligen mest tidsbristen som gör att jag tycker vi borde flyga, för att hinna vara i vissa städer iallafall mer än 1-2 dagar. Jag tänker speciellt typ Seattle, Los Angeles och San Francisco. Bör man köra runt hela Lake Tahoe eller finns det någon specifik väg som är bättre/finare än alla andra?


Vi reser alla i olika takt. Vissa har inget emot att köra 50 mil om dagen eftersom det trots allt är en road trip. Andra föredrar att köra mindre och spendera lång tid på varje stopp.

Totalt från Seattle till LA till New Orleans är det ca 500 mil och 44h non stop körning. Med flera stopp på vägen och diverse omvägar i Kalifornien, Utah och Arizona skulle jag räkna med ca 50% extra avstånd och 100% extra körtid, så säg 750 mil och 88h körning. Det är mycket körning, men på 6 veckor tror jag att man hinner med det. Speciellt om ni är ok med att ha enstaka "kördagar" där ni lägger hela dagen på att bara köra. T.ex. talar du om att flyga till Louisiana. Men, från t.ex. Arizona till Louisiana är det ca 16h körning, så ni skulle kunna köra hela vägen dit på 2 långa dagar.

Jag skulle rekommendera att bl.a. besöka de platser jag skrev om ovan, de går från runt Seattle-området huvudsakligen söderut ner mot LA/San Diego. Naturligtvis kan ni inte besöka alla, men skriv in dessa platser i google image search och se hur de ser ut, eller skaffa Lonely Planets USA-guidebok och läs om dem. Lägg mest tid i Kalifornien, Arizona och Utah.

Själv tycker jag Lake Tahoe är lite överskattat, men hör mycket om det för att det är ett resort-område där man bl.a. åker skidor på vintern. Det är värt att se, men inte lägga alltför mycket tid och t.ex. köra runt hela sjön, tycker jag. På en road trip finns det bättre platser att se i området, t.ex. Yosemite.