2016-02-02, 19:51
RobinJacobsson
Sådär, nu är jag hemkommen från Gran Canaria! Var där 21-28/1 -16

Jag hade läst en hel del på nätet innan vi åkte ner, och inte mycket stämde.

Jag vill börja med vädret, det är INTE kallt. Hela veckan hade vi väder som var som en riktigt bra sommardag här i Sverige, om inte lite bättre. Hade det varit varmare hade det varit jobbigt. Havet var lite kallt, men dom flesta badade och vi gjorde det varje dag. Det kunde vara några grader varmare men å andra sidan var det ganska skönt att kyla av sig eftersom solen var så intensiv och man blev väldigt varm på land.

Vi bodde i Tauritio, en dal nordväst om Puerto Rico, cirka 12 minuter med taxi därifrån. Det kostade cirka 130:- att åka.

Vi hade all inclusive, så vi åt mest på hotellet, och det var riktigt bra.
Det heter Mogán Princess & Beach Club. Det ligger precis vid vattnet men eftersom det ligger uppe på berget så får man åka buss ner som går typ varannan timme, man kan gå också på ca 10-15 minuter. Eller åka taxi för en mindre peng.

Vi var inne i Puerto Rico nästan varje kväll, jag har inte mycket att jämföra med mot högsäsong men man märkte väl att det var lite lågsäsong, men tolka mig inte fel, det var fortfarande party och dom stängde ungefär 05.00. Vi var 5 st som brände ungefär 600-700:-/skalle per kväll på sprit, och då hade vi druckit all inclusive på hotellet hela dagen

Vi käkade på ett ställe som kallas The Royal Oak i Puerto Rico, käkade räkor till förrätt, oxfilé till huvudrätt och drack en redbull vodka, kostade ca 300:- och var riktigt bra.

Vi var i Playa del Ingles (Maspalomas) en kväll, men vi var nog bara i en liten del och kom dit rätt sent på fyllan så där kan jag inte uttala mig så mycket. Men min uppfattning är att om man precis fyllt 18 så trivs man nog bättre där än i Puerto Rico.

Jobbigt med alla indrivare inne i Puerto Rico, det är som en lång gata vid McDonalds där alla krogar ligger samlade och där alla taxi står uppradade. Där stod också massa black guys som erbjöd allt, röka, cola osv. köpte en röka för 50:- som kanske inte var den bästa jag upplevt men höll oss för övrigt ganska lugna på den fronten.