2017-09-29, 02:23
KiimaKooma
Nyss hemkommen, några kommentarer:

Malaga, passligt stor stad som har bra förbindelser till flygfältet, ut längs kusten eller in mot landet. Bra och förmånliga restauranger. Rekommenderar speciellt La Bouganilla, Napolitaneo och El Pimpi på calle granada och Mediterraneo vid plaza Uncibay. Nattlivet är livat speciellt på helgerna, rekommenderar casa de antigua, Malagas äldsta vinbodega längs med Alameda Principal och Shakespeare Pub. ZZ top var en väldigt liten men intim rockklubb. Även Alcazaba slottet, hamnen runt Muelle Uno och stadsstränderna är värda besök. Dessutom fick vi se en väldigt underhållande match på La Rosaleda också.

Nerja, pärlan på denna resa. En timmes bussresa öster om Malaga hittade vi denna fina lilla stad med de mäktiga utsikterna från europas balkong, de mäktiga grottorna och de bästa stränderna med turkosfärgat vatten. Extra plus för tåget som går mellan sevärdheterna och strandrestaurangen AYO som ligger vid playa de burriana. Testa deras paella! Perfekt ställe för en dagstripp, för har inget nattliv egentligen.

Costa del Sol, Vi började vid Fuengirola, som var litet av en besvikelse, visst centrum såg fint ut men ingen av restaurangerna vid restauranggatan såg lockande ut. Strandbarerna såg inte heller allt för lockande ut, och massor av gatuförsäljare. 15-20st kom via vårat bord medan vi käkade lunch. Men som tur hittade vi Benalmadena bara några tågstationer bort, skön strand, vacker strandpromenad, en fin park och kanske den finaste hamnen i världen?

Camenito del Rey, lite knepigt att ta sig hit och svårt att boka, men ta er hit tidigt så slipper ni nästan garanterat in. En otrolig promenad i naturen, över floden och mellan klipporna. Tog ca 2-3h för oss.

Gibraltar, många hade sagt att detta var överskattat, visst lite dyrt men stället är så otroligt speciellt med utsikterna och aporna. Vill ni äta gott så rekommenderar jag Rendevouz vid hamnen. En bra destination för en roadtrip, räkna dock med vägtullarna längs motorvägen. 3st mellan Malaga och Gibraltar. Kom ihåg passen och lämna bilen på spanska sidan, gå över gränsen och ta sen bussen in till centrum.

På vägen ligger dessutom passligt Marbella och Puerto Banus. Puerto Banus hade en fin strand och hamn, dyrt men trevligt att gå runt och kolla på jetsetlivet. Marbellas centrum körde vi bara igenom.

Allt som allt finns det massor att göra och se här, vi valde bara ut de som vi ville se mest under vår vecka här. Kommer definitivt att återbesöka Andalusien, vill ju hinna se Granada, Ronda, Sevilla och Cadiz också.