2017-11-09, 15:18
tomasnjutare
Ursprungligen postat av peatedsoul
Svårt att veta vad det kommer kosta i förväg. Men räkna med 500-1500,- per natt för de hotellnätter ni tänkt betala för utöver huset ni bor i. Delar ni rum alla fyra så blir det inte så farligt. Priserna varierar mycket beroende på stad och läge också. I vissa städer kan man bo riktigt fint under tusenlappen medans man i andra städer inte hittar någonting vettigt för det priset.

Bensin är billigt, räkna med 5-6,- per liter och en normal bil drar kanske 0,8l/mil, skall ni köra någon äldre eller större bil så räkna på grovt 1l/mil.

Mat kan kosta allt från $15 - $40 per måltid om man äter "normalbilligt"... Räkna med att dricksa överallt 10-15%. Helst 15-20% om man skall följa normen, men det beror lite på hur snåla ni är. Det är inte alltid populärt att dricksa för lite.

Har ni planerat att shoppa billigt så kolla krävs det nästan lite planering. Man bör ha koll på specialbutiker och vad saker kostar hemma. Det är generellt inte så mycket billigare i staterna. Och tänk på att lokal skatt tillkommer på alla priser!

Just det, kolla även att parkering ingår i hotellavgiften samt att dom inte har extra resortavgift. Det är mest vanligt i Las Vegas, men har även varit med om enstaka tillfällen där man missat att kolla upp det. Speciellt parkeringsavgifterna kan vara lite jobbiga i vissa områden.Dom där jävla resortavgifterna och parkeringsavgifterna kan ju brinna i helvetet samt tar du något bättre hotell så ingick inte wifi utan det fick man köpa till på plats.