2017-12-27, 14:52
Planerar en road trip nästa år i USA då många säger att man nån gång i livet ska göra det. Dock har jag verkligen ingen aning om vad som är vettigast för en treveckors resa.

Jag har kollat igenom några alternativ och nu står det mellan dessa;
 1. Houston-San Antonio-San Diego-Tijuana-LA
 2. San Francisco-Portland-Seattle
 3. Houston-Miami
 4. Denver-Las Vegas-Los Angeles

 5. Jag ser för och nackdelar med alla 4.

  1) Pro: Mycket ökenlandskap, som jag tycker på bild verkar väldigt mysig. Jag gillar att fotografera också så det skulle vara rätt ballt att fota i de miljöerna. Mexiko! Om än en gränsstad har jag aldrig varit där. Con: Mycket ökenmiljöer, som lätt blir enformig.

  2) Pro: Fin skog, och även om jag inte själv ser mig som hipster hade det varit kul att åka "hipster-bältet". De verkar även ha USAs enda ordentliga kafékultur i Seattle och Portland, vilket lockar. San Francisco är grymt också! Jag gillar verkligen miljöer som från spelet Life is Strange, vilket som jag förstår den sträckan består av, med massa småstäder på vägen som man kan parkera i och njuta av småstadskänslan.
  Con: Ostadigt väder?

  3) Pro: Jag gillar Florida som fasen, har dock inte varit på något ställe utöver det på den sträckan.
  Con: "Farligaste" sträckan? Jag vet inte men hört att de attraktiva platserna där, som New Orleans och så helst kräver ett vant öga och säkert intryck, vilket jag är osäker på att min kompis, som ska med, kan ge.

  4) Pro: Las Vegas, och man kan ta en tur om Grand Canyon. Con: Los Angeles är verkligen, i min mening, en sjukt tråkig stad. Tråkigaste platsen jag har varit på i USA.

  Om ni tar hänsyn till en budget på 30 000 förutom flygbiljetter, tre veckor till godo och tillgänglighet (att man lätt kan ta sig runt om man hittar något intressant vid sidan av), vilken hade ni rekommenderat då?
  Vi tänker hyra en bil som vi delar på kostnaden och lämnar av på destinationen.