2018-02-10, 22:59
Mackan52
Ursprungligen postat av weedwarz
Jag kommer försöka prioritera billiga boenden större delen av resan, även fast jag kommer spoila mig själv med lite finare hotell då och då.. Tåg och buss är tanken vid pendling ja!

Men om jag fixar ett visum, förslagsvis här https://www.allavisum.se/vietnam?gclid=EAIaIQobChMIqO7JqJWX2QIVUoGyCh024...

Så skall väl inte utresebiljett behövas? Är alla länder lika stränga med visum och utresebiljetter här nere eller de får man kolla upp helt enkelt efter vilka länder man tänkt besöka.

och tack för sistnämnda tipset, ska också kollas upp och fixas!


Gällande allavisum vet jag inte, vi svenskar har privilegiet att få visum på plats i Vietnam så jag bara åkte dit och fick en stämpel, fast då var villkoret att man skulle visa upp en utresebiljett. Om du får visum i förväg är det nog andra regler om du förklarar att du kommer lämna landet till fots, det finns väldigt många backpackers i Vietnam så jag tror inte de är alltför strikta när det gäller reglerna.

Kolla upp varje regelverk för varje land du tänker besöka, det nog inte kul om du blir nekad pga en teknikalitet vid gränskontrollerna mellan länderna, se också upp för bluffmakare som hävdar sig sälja visum vid gränserna så man slipper köer, de snackar skit och vill bara blåsa dig på några dollar (hörde dessa historier från andra resenärer).

Tänk inte så mycket på att "spoila" dig själv när det gäller kostnader, bara för att något är dyrare i Vietnam betyder det inte per automatik att det har högre kvalitet, jag fick bättre mat från allehanda gatustånd som sålde grillkött och Pho än "västerländska" matställen med bestick och normalstora stolar. Se upp för de små plaststolarna uteställen har också, de är inte byggda för västerlänningar på 1.90 som väger 90 kg, förstörde tre stycken när jag var där och föll på ändan ordentligt en gång vilket jag och hela serveringen skrattade extremt gott åt.

Hitta också en gud att be till när du rör dig i trafiken, trafikregler varken följs eller upprätthålls.