2018-02-16, 11:11
Hegamon
Ursprungligen postat av fruciante

Vart i Chile brukar du vara? Har du varit i El Salvador?
Funderar på att dra till Mexico senare i år...


Mest i Valparisio regionen. Har varit i Valdivia, Concepcion, Santaigo De Chile, Vina Del Mar. Nej, aldrig i EL Salvador, har en bekant som är därifrån och han tyckte inte jag skulle åka dit pga det är osäkert.

Ursprungligen postat av Alexgustafssoon


Jobbar du i Chile elle? Isåfall med vad och vad får man i lön och vad kostar bostaden? Jag ör adopterad från Colombia och kan klä mig i vanliga kläder då borde det va lugnt eller, kan oxå mma och lite sånt


Jag har dels varit på semester i Chile och dels har jag jobbat. Restaurang och med bygg. Men då lönerna är så låga som jag tycker då jag är van vid Sverige, har jag inte begärt någon lön. Jag har haft med pengar ist. För enkla jobb får du kanske 3000-4000 kr efter skatt. Många tjänar kanske 7000 kr, max. Vissa utbildade kan ha nästan som i Sverige. Så har jag jobbat utifrån att jag får mat och bostad. Jag har alltså haft med pengar. Bostad = hos folk jag känner. Att hyra bostad kostar väl ca 1500 kr så får du ett mindre hus en månad. Men jag är tyvärr osäker på hyror och standarden är långt från svensk standard. Hm, min chilenska kompis har samma kläder som mig men han klär ner sig om han ska till ett fattigt område för han "pallar inte bli rånad igen" ungefär så...

Det där med mma: Tyvärr vet jag vissa tycker dom är stora och starka i Sydamerika, ni tänker att många sydamerikaner är inte så värst stora. Men då tänker ni inte på att väldigt många, kanske hälften av yngre "bråkstakar" har kniv på sig, och ja, om dom behöver och vill använda kniv så gör dom det. Pistol är heller inte ovanligt. Men mest om ni hamnar i fel situationer/miljöer som att ni får för er köpa cannabis och dylikt.

Jag ska inte överdriva som någon påpekat för mig, men det är faktiskt viktiga saker det här. Men det bästa du kan göra är att inte visa upp plånbok på gatan för då kan någon följa efter dig, då dom vill han din plånbok. Mig har det inte hänt något men jag vet en del som råkat ut för saker, exempelvis fått ett metallrör i huvudet för dom varit ute kvällar, det gick inte jättebra men personen överlevde.

Bästa sättet är att ta till sig vad folk säger så går det bra. Ett problem är att folk använder knark på ett annat sätt än i Sverige. SÅ största problemet är om du möter någon påverkad av crack och han måste ha pengar. Ja, dom flesta knarkarna ser helt harmlösa ut, nej dom är inte harmlösa om dom är galna. MMA skulle säkert hjälpa dig någonstans. Jag har dock aldrig varit i närheten av något själv, jo faktiskt en gång på ett sjukhus. En kille fick för sig jag slagit en annan person i magen. Var lite försiktiga och ta till er vad folk säger så går det bra.