2018-04-05, 17:59
-NorrNisse-
Åker med sambon till phuket somsagt i maj månad. Detta är första resan någonsin vi båda gör. För att göra det hela mer spännande har vi bara bokat flyg. Vi har en resekassa på ca 3000 kr/dag. Kan det räcka till hotell/käk/shopping/aktiviteter? Eller ska man ösa på ettpar hundralappar till?

Hotell, är det lätt att få tag på något skapligt utan förbokning? Då vi kommer vara ute hela dagarna så är det inpricip bara säng och badrum vi behöver.

Mat, vi hade tänk att undvika fancy restaurangerna och spatsera runt på matmarknader/gatukök. Är det något man bör akta sig för? Sambon är lite känslig för nötter med, finns det tips på hur man undviker att få med det i käket?

Shopping, vi åker upp med tomma resväskor. Har väll kikat runt lite på shopping platser osv, men finns det fortfarande marknader som säljer knivar/karatepinnar i phuket? målningar och trä troféer är jag också lite intresserad av förrutom kläder.

Aktiviteter, vi kommer nog vara lite sparamma på aktivkteter, men någon djungelvandring, båttur till någon ö och någon kajaksafari är väll det vi har tänkt.

Vi tänker börja i södra phuket och backpacka oss upp till nationalparken och spendera de sista dagarna där! somsagt vi här helt novis på dehär och tänkte se denna resan som ett experiment. Det får kosta vad det kostar så vi vet vad vi kan utesluta till nästa gång vi reser jag är sjukt tacksam för alla svar! Har småläst lite på andra trådar men hittar inte riktigt de svaren jag är ute efter, hoppas detta kan ge något!

Väl mött