2018-07-09, 00:10
Bbobi
Ursprungligen postat av dubbelbottnad
För det första är jag inte "hatisk" mot Thailand. Men jag startade tråden just därför att jag ville ha en diskussion med mer erfarna Thailandsresenärer. Det står dig fritt att tycka att jag "klankar ner" på landet, men detta är ett diskussionsforum, och man måste vara beredd på att inte alla öser beröm över all världens länder. I den här tråden tycks det vara lite fifty-fifty; en del anser att landet är hur bra som helst idag, medan andra menar att det changerat kraftigt de senaste decennierna.


Jasså man måste vara beredd....Men så fort jag sa något ang dina upplevelser så anklagade du mig för att vara ett Kambodja-fyllo?

Jag har mött många som har rest till Thailand/Kambodja och sedan beklagat sig om hur ogenuint det är och att alla runtomkring dom bara vill tjäna pengar på en samtidigt som dom sitter och dricker öl i ett turiststråk. Men då har man väl ingen rätt att klaga om man själv valde att resa just dit?

Jag menar personligen inte att landet är hur bra som helst men det är ju vad det är. Tycker man det är jobbigt med de brister som finns så finns det bättre resval. Tror inte att tågen gick oftare eller hotellen var finare för 20år sedan.

Vill du ha den upplevelsen så får du ju ta det valet också istället för att beklaga dig i efterhand?

Testa Kambodja. Din oro för rån är obefogad om du var modig nog att besöka thailand. Tror tom stockholm har fler väpnade rån än phnom Penh som är ungefär lika stort. Mycket opportunistiska brott som väskryckningar och ficktjuvar men få våldsbrott. Samtidigt som landet ligger lagom efter i tiden för den genuina känslan.