2018-08-03, 23:00
Onehandclapping
Ursprungligen postat av UsernameDenied
Tjo

Jag tänkte dra en resa från Malmö till Hanoi i Vietnam därifrån till Katmandu i Nepal sen hem igen men har mycket frågor omkring min resa och vill jätte gärna ha svar från de som vet Ok, här kommer frågorna:

1. Jag har suboxone utskrivet och behöver ta med min medicin på resan. Bör jag ha med någon form av läkarintyg eller räcker det med att det står någonstans att det är utskrivet till mig eller?

2. Vilka saker bör jag absolut INTE missa under min resa från Vietnam till Nepal? (Har lite saker nerskrivet som jag vill göra ex. åka till Halong Bay i Vietnam samt se Himalaya i Nepal...men förutom det någon upplevelse som man bör uppleva??

3. Jag vet att man bör vaccinera sig mot bland annat hepatit innan man drar till Vietnam och Nepal, är detta väldigt viktigt och hur/vart gjorde ni detta innan resan?

4. Vad bör man tänka på i övrigt inför och under resan? Tips/Råd uppskattas!


Läkarintyg bör du ha med! Tror dock inte att det blir några problem.

Tyvärr var jag inte speciellt redig i huvudet under min vistelse i Nepal så jag har inga exotiska besök bland bergen att tipsa om, men Kathmandu var en mysig stad vill jag minnas. Stökigt och fullt med smuts, men där låg som som i en dimma en riktigt speciell känsla över staden som jag sällan upplevt på andra håll.

Jag hyrde en grabb från gatan som fick agera guide till besök av platser samt som rådgivare vid inköp av hantverk. Ett tips bara.. Roligt som fan då man kommer in på ett annat sätt och så får man se lite andra sidor av byn.

Uppdatera gärna om du kommit iväg. Vill höra lite om Nepal och hur läget är där idag.
Lycka till med resandet och medicinerna!