2018-08-11, 10:05
giveittome
Ursprungligen postat av paras0nic
En xenofobisk cringe-gringo, tack för ett totalt ogivande post, rapporterat för OT. Ska du inte titta dig runt axeln? En afghan kanske försöker råna dig.

TS: Jag hade börjat med att åka till Pantanal, se de fantastiska ”wet-lands” och bränna en hel del foton. Mycket vackert landskap.. sedan hade jag åkt till Parati, och avslutat i Rio, som har ett oförtjänt dåligt rykte. Kriminaliteten är som sagt överdriven också. Samma människor som blir rånade där hade blivit det här med.. ska du transportera dig längre sträckor är det taxi (som inte är särskilt dyrt) som gäller, under dagen skall du dock kunna promenera utan att känna dig osäker. Annars är du good-to-go. Du får givetvis ställa mig frågor, så skall jag besvara dig.

//Halv-brasse som bott i landet.Du som halv-brasse borde ju veta bättre än att försöka trivalisera en så viktig fråga som säkerhet i ett av de farligaste landen i världen.
Kom nyligen en rapport från Brasilianska myndigheter som visade på att mordstatestiken (o även övrig brottsstatestik) ökar rejält.

2017 slogs nya rekord i mordstatestiken (som slår ett våldshärjat Mexiko) med 3 ggr.
2016 mördades 61000 människor o 2017 ökade det till otroliga 63880 pers (statestik som slår de flesta krigsländer o gör att man undrar när vi ska börja rädda de stackars brassarna som vi gör med alla andra). Mexico 2017 mördades runt 22000 människor o det med alla deras drogkrig.


Ska du resa till Brasilien så ska du vara mycket medveten om dessa saker. som vissa redan sagt så ska ALDRIG smycken tas med eller klocka mm. Inte BARA för rånrisken utan dessa saker drar till sig uppmärksamhet från ALLA o du visar att du har pengar o drar till dig folk som vill bli bjuden på en öl eller mat mm. Är nästan en självklarhet att gömma pengar o ha en mindre summa i fickan som ev gaturånare kan ta. Du kommer bli lurad på pengar men detta är bara att köpa då det bara är så i Brasilien. Om du har huvudet med dig så går det bra.

Med detta sagt så är landet i fråga helt underbart o har enormt mycket att erbjuda en turist bara man tänker ett varv innan.
Har haft några av mina bästa stunder i Brasilien på resande fot men har även varit utsatt för rån, inbrott i hyrd lägenhet (där polisen efter mer eller mindre idiotförklarade mig för dumdristigheten att ej bo på stort hotell utan hyrd lägenhet) o blivit lurad av alla möjliga människor.
På bokat Hotell blev slutsumman (fast vi kollat att allt var inkluderat) 20% extra pga säkerhetsavgift som tillkom i efterhand. sådana påhittade små saker/lurendrejerier är något som förekommer överallt och av vem som helst i landet.

Men landet som sådant är helt jävla fantastiskt o man klarar sig oftast bra om man tänker efter INNAN man gör saker.