2019-08-20, 09:11
Chalmeristen
Ursprungligen postat av Novus4212
Jag tror att frågan är mer komplex än så än om bara den svaga kronan (generellt svag mot andra valutor) mot den starka Bahthen (generellt stark mot andra valutor) men att detta betyder väldigt mycket som ett isolerat faktum.

Generellt tror jag att kronan kommer ligga under press en lång tid framöver och Bahten kommer fortsatt att vara relativt stark.

Men lägg därtill ett stor antal faktorer där det med typisk Thai Thinking som förstör ännu mer:

- Högre kapitalkrav för vissa visum = färre long-stayers

- Hårdare med visum överlag med en hel del nekanden = färre turister som spenderar pengar och speciellt in i turistnäringen

- Markant högre priser för Thailarna höjer sina priser för att ta igen inkomstförluster vilket skapar en Moment22 situation men Thai Thinking.....

- "Fel typ" av turister är välkomna som typ Indier som inte spenderar pengar. Som ett exempel så talade jag med en barägare i förra veckan som har en Go-Go bar i Pattaya, fem Indier kom in och DELADE på en öl. Dom blev utkastade.

- Attitydförändring generellt mot västerländska turister och inte på ett bra sätt.

Det finns fler faktorer som spelar in men ingen av dom pekar i rätt riktning.

Thailand är inte det land som det en gång var och kanske aldrig kommer tillbaka medan grannländer välkomnar turister på ett helt annat sätt och detta upptäcks mer och mer.

Lägg därtill att Svenskarna, och nu snackar jag genuina short stay turister, har återupptäckt platser som just Egypten och Turkiet där kostnadsläget är helt annorlunda och åter igen blivit favoriter när man har tröttnat på just Thailand som har haft sin glanstid.

Japp. Dock - kravet på 800 KTHB är inte problemet för det är en engångssumma. Problemet är de alltmer groteska levnadskostnaderna.

Sedan vad gäller attityder är det som du säger en bidragande orsak. 90-talet var bra med trevliga thailändare men om nu attityden och uppförandet börjar bli mer som i Turkiet och Egypten så minskar ju anledningen att välja Thailand framför dessa länder.

Spanien är hyfsat billigt och har ju vissa fördelar som ordning och reda, mindre korruption och gratis sjukvård för svenskar. Plus att du kan äga en bostad utan restriktioner.