2019-08-20, 09:31
Novus4212
Ursprungligen postat av Chalmeristen
Japp. Dock - kravet på 800 KTHB är inte problemet för det är en engångssumma. Problemet är de alltmer groteska levnadskostnaderna.

Sedan vad gäller attityder är det som du säger en bidragande orsak. 90-talet var bra med trevliga thailändare men om nu attityden och uppförandet börjar bli mer som i Turkiet och Egypten så minskar ju anledningen att välja Thailand framför dessa länder.

Spanien är hyfsat billigt och har ju vissa fördelar som ordning och reda, mindre korruption och gratis sjukvård för svenskar. Plus att du kan äga en bostad utan restriktioner.


Håller med i det du säger men man kan egentligen inte säga att 800K är en engångssumma för det låter för enkelt.

Man skall ha 800,000 THB stående på ett konto x månader om året i mer eller mindre rent kapital för just den typ av extension som du ger exempel av.

Det är drygt 250,000 SEK som man skall ha tillgång till hela tiden som du egentligen inte kan röra.

Visst kan du spendera om du får in och kan ersätta det du har spenderat men det är ändå ett kapital på en kvarts miljon som du måste ha tillgång till om man nu vill fortsätt stanna och det är en hög summa.

Lägg därtill alla faktorer som som pekar i fel riktning som svagare krona, starkare Baht, markant högre kostnader för att leva, etc så är Thailand ett helt annat land än det var för x antal år sedan.