2019-08-20, 19:53
Novus4212
Ursprungligen postat av beaver_se
Hur låter varianten att man har någons släktings sparande på ens konto, de får ju tilbaka mynten när man trillar av pinnen. Hur är skatten på arv för thailändare? Kunder detta vara an variant?
Min "släkt" där nere tjatar på att man skall flytta ner och strunta i svedala, man kanske får ta upp detta förslaget... Hur som det man sen införskaffar där nere kommer hela familjen till godo i slutändan...


Jag tror Lasse Berghagen summerade det ganska bra.

Sen är det givetvis helt upp till er inom familjen om ni vill göra så men det är ju ett val som man gör om man nu önskar detta så jag kan inte riktigt uttala mig om just ditt scenario.

Men bara att vi har denna diskussion säger väl en hel del om hur sneda visumreglerna är och de ganska stora hinderna som förekommer för folk som vill stanna längre perioder i Thailand av olika orsaker som t.ex giftermål eller pensionär.

Kan väl även lägga till att de nya TM30 reglerna inte gör det enklare heller.

Efter en stor utfrågning med en hel del höga höns inom immigration så var det fler frågor efteråt än svar och bara TM30 kravet gör att du lätt kan göra ett misstag som kostar dig din extension och då är det ut ur landet som gäller.

Och dessa krav kan vara extremt godtyckliga beroende på hur reglerna tolkas hos de olika immigration offices runt om i Thailand.

Vill man verkligen gå på glas hela tiden, för en massa olika orsaker, för att stanna i ett land som Thailand?

Det är frågan som man får ställa sig och det finns inga raka svar utan det är på en individuell nivå som svaret måste komma.