2022-02-15, 14:49
SextusEmpiricus
Ursprungligen postat av Herkulesbig
Någon som har varit där?
Det är den största japanska befolkningen utanför japan som bor där.

Skulle ha lite info om det om någon har varit där! Finns gott om info på nätet.
Men skulle ha mer info om bra resturanger som serverar kött.
Priser så där allmännt på hotell och mat.
Hur är det kunna gå där om nätterna? m.m
Bra hotel med duschmöjligheter


Liberdade kanske inte är den del av SP som man ska besöka om man vill äta kött. Däremot har de god ramen, ex. det här stället har jag själv varit på flera gånger: https://www.lamenkazu.com.br/. Annars kan jag främst rekommendera söndagsmarknaden i Liberdade där de har jättegyoza och bläckfiskbollar (har glömt vad de heter). En klassiker, som dock inte är så japansk kanske, är Yokas pastel. Här är en video: https://www.youtube.com/watch?v=ewjIM_OSbKQ där han som pratar (känd från brasilianska Masterchef) också tar upp att det idag är mer en asiatisk stadsdel än en strikt japansk.

Det bästa med japansk mat i Brasilien är ändå, enligt min mening, deras sushi. Bäst är att gå på så kallad rodízio eller all-you-can-eat. Har dock aldrig gått på något sushiställe i Liberdade, utan oftare i de som ligger i det lite finare Jardins i närheten av av. Paulista.

Hotell och sånt har jag tyvärr ingen koll på. Har dock bott kortare tider i Liberdade och tycker väl inte att det är mycket värre där än andra ställen i centrala SP (möjligen med undantag för Sé. Man kan bli rånad överallt, och det hjälper inte nämnvärt bara för att man håller sig till de rikare kvarteren.