2008-01-21, 22:09
knytblusen
Ursprungligen postat av DrGreenthumb
du råkar inte veta hur man tar sig till Hampi från Goa? såg några bilder och hampi är ju fan ett måste när man är vid den området..


Ja, det går direktbussar för turister som man bokar vart som helst i goa där turister rör sig någon dag i förväg. Paolo är ett vanligt bolag.
Bussen går på kvällen och kommer fram på morgonen, så får man en liten brits att sova på. Är du i norra Goa åker du från Mapusa så dit får man själv ta sig med riksha eller så men de kommer säga hur du ska göra där du köper biljetten.

Har ni tid rekommenderar jag dock att åka vanlig buss från Mapusa till Hospet och därifrån ta taxi/riksha till Hampi. Bussen tar väl ca 12 timmar men jag föredrar fan vanlig indisk helvetesskumpbuss där det vädrar in genom fönster och dörrar och man ser så mkt på vägen istället för att resa på natten. Har man kort tid däremot kan det ju vara bra att skippa en natt och ta turistbuss, dessutom kan det vara skönt att låta någon som jobbar på en resebyrå bara fxa allt istället för att åka och boka lokalbuss.
Priset är självklart obetydligt med lokaltrafiken och ett par hundringar SEK med turistbuss. Vanlig buss bokas i staden du åker från (tex Mapusa), minst en dag innan vill dom ha bokningen men det är Hospet man ska till i alla fall.

HAMPI ÄR UNDERBART!!!!!!!!!! Väl värt resan.