Hitta diskussioner med liknande innehåll

Trött på livet - var ska jag åka?

#1 2014-10-25, 00:27
Hej!

Jag är övertygad om att det säkerligen finns flertalet liknande trådar, men alla fall är unika så tar er gärna tid och läs igenom nedanstående!

Jag är en 26årig kille som är trött på Sverige helt enkelt, precis som rubriken antyder.
I dagsläget har jag ett ganska bra jobb som varuhuschef på ett stort företag med en bra lön för en advekat arbetsinsats. Allting gott kan tyckas, men jag har ingen utbildning så det här är en position jag arbetat och slitit hårt i många år för att få. Faktum är att jag arbetat i snitt tio timmars övertid varje vecka i sex år med endast 8 veckors semester (totalt).

Summa summarum så känns det som om jag gått miste om de viktiga delarna av livet. Resa, se andra delar av världen, uppleva andra kulturer och träffa andra människor. Jag känner mig utbränd, helt enkelt, och känner att jag måste bort, långt härifrån från familj, vänner, kollegor och allt vad det innebär.

Jag har räknat lite och tror att om jag tar mina besparingar samt säljer lägenheten så kommer jag ha mellan 400-600 tusen att röra mig med. Självklart vill jag spendera så lite som möjligt för att ha en chans att starta ett nytt liv när jag väl kommer tillbaks, men efter att alltid tänkt "framåt" så känns det som om det är dags att leva lite i nuet för ett tag. Jag har noll intresse för "sexturism" och dylikt skräp (och undviker det gärna), men festar gärna till om möjlighet ges.

Så - var åker jag? Tanken är att vara borta i minst ett år

Min önskemål känns i nuläget som:

* Varmt.
*Billigt.
*Västerlänningar. Även om jag gärna lär känna lokalbefolkningen så känns det ändå tryggt att ha möjligheten att integrera med västerlänningar.
*Alkohol (alltså gärna inte något ultrareligiöst land där detta är förbjudet).
*Visum skall vara enkelt att få.
*Gärna möjlighet till en hyfsad standard på boende (säng, toalett, relativt fräscht samt internet).

Kom med förslag!
#2 2014-10-25, 11:09
Givet alla dina parametrar så hade jag valt Syd-/Centralamerika.

Du ska vara borta minst ett år, och då har du ett större sammanhängande område där samma språk talas, så du tjänar väldigt mycket på att investera ett par månader i början där du bor på samma ställe och läser spanska (om du nu inte redan talar språket flytande). Städer du kan börja med att spana på är Buenos Aires (Argentina), Quito (Ecuador), Medellin (Colombia) eller Leon (Nicaragua). De passar dina önskemål och har samtidigt olika karaktär/storlek.

Med spanskan under bältet är du sedan fri att följa säsonger och spontanitet i resten av regionen. Vill du vandra i Patagonien? Åka flodbåt i Amazonas? Dyka i Belize? Gå Incaleden? Surfa i Huanchaco? Spana in Mayatempel i Guatemala? Visumreglerna i regionen är generellt generösa, så du kan utan problem hyra ett ställe ett par månader, utforska området och sedan bestämma vart du ska härnäst.

Med din budget och tidsram har du alla förutsättningar för att få en härlig och mycket givande tid!