Hitta diskussioner med liknande innehåll

Välja safari arrangör

#1 2015-01-07, 12:59
Hej alla glada safariresenärer!

Har tagit in offert ifrån lokala safaribolag i Arusha där ett av de lokala bolagen verkar ägas av en svensk. Är det någon som har erfarenhet utav Dahlsafaris, Ranger Safaris samt Lions of Serengeti Tours?

Det billigaste alternativet är Lions of Serengeti (nästan 40% billigare än Dahlsafaris och Ranger Safaris). Är man dumsnål ifall man chansar på Lions of Serengeti eller skall jag välja det dyrare svenska bolaget Dahlsafaris eller Ranger Safaris som ligger i samma prisklass.

Blir lite misstänksam när ett bolag är 40% billigare än konkurrenterna, men man vet aldrig. har läst om både Ranger Safaris och Dahlsafaris på nätet och de verkar vara seriösa och har bra omdömen.

Vad tycker ni? Skall jag chansa?
#2 2015-01-08, 16:32
Hej Liza!

Jag åkte med Dahls safari i februari 2014 och var mer än nöjd. Den proffsiga guiden Samuel gjorda safariresan till en "once in a life time" upplevelse. Jag skickade ut offertförfrågan till flera lokala tanzaniabaserade safaribolag och jag fick faktiskt det bästa priset ifrån Dahlsafaris, så jag skulle personligen inte chansa ifall någon ligger 40% under. Ifall priset är för bra att vara sant, så är det oftast inte sant. Min erfarenhet är att ifall ett bolag har bra omdöme på nätet så levererar de även bra resor i verkligheten. Men som sagt, det är upp till dig ifall du vill vara dumsnål.

Lycka till !
#3 2015-10-05, 20:41
Gammal tråd, men jag vill berätta att jag var på safari med Lemansani och det var helt fantastiskt bra. Vi "byggde" vår egen trip och fick ner priserna. Variation i priserna beror, på vad jag förstått, helt på hur du lägger upp din resa. Det finns budget (safaritält osv) och sen finns det lyxvarianter av alla olika slag. Olika resvägar som är dyrare än andra osv. Är det FÖR billigt är det heller troligen inte alls särskilt bra arbetsvillkor... Vi skrev ner allt vi trodde att vi ville göra och sen mailade vi fram och tillbaka tills vi var nöjda med innehåll och pris. Rekommenderar dem verkligen!
#4 2015-10-17, 18:29
Såg detta var en gammal tråd men för andra, kanske har ni planer på att besöka Tanzania mellan midsommar och mitten på Juli 2016?

Vi erbjuder er en resa till Tanzania skapad av min sambo och hennes familj från Tanzania.

Vi börjar den 27/6 med att bestiga Afrikas högsta berg för att sedan vara ute och tälta bland lejonen på savannen tillsammans med Ikizu-stammen för att sedan avsluta våra veckor med shopping samt sol och bad i huvudstaden Dar es Salaam.

För mer information eller frågor titta gärna på vår Facebook-sida & hemsida:
https://www.facebook.com/EMtanzania
http://www.eventmastersgroup.com/africa.html

Vi ses i Tanzania!