Hitta diskussioner med liknande innehåll

Mexico och Kuba - hjälp med resetips!!

#1 2015-07-12, 18:17
Hej!

Vi planerar att åka till Mexico (Yucatanhalvön) och Kuba under ca 3-4 veckor i januari/februari. Vi flyger förmodligen från Sverige till antingen Merida eller Cancun, från Cancun till Kuba och vistas där ca en vecka, och därefter tillbaka till Cancun. Vi vill helst undvika de värsta turiststråken, samtidigt som ingen av oss har någon jätteresvana och inte heller talar ett ord spanska.

Tips på sevärdheter och aktiviteter som vi absolut inte får missa? Hur lätt är det att ta sig runt på Yucatanhalvön, hur ser det ut med bussar och liknande? Hur stor framförhållning behövs vad gäller reserutten och bokning av boende, utflykter mm (troligt är ju att vi bokar mycket på plats och efter hand)? Hur funkar engelskan, tänker särskilt på Kuba? Nåt särskilt vi bör tänka på? Nån som gjort en liknande resa, hur planerade ni?
#2 2015-10-20, 08:57
Hej!

Jag kan tyvärr inte svara på frågorna om Kuba men visst har jag varit i Mexico.

Jag spenderade en kortare tid på på Yucatanhalvön och besökte Costa Maya och Cozumel samt lite sevärdheter. Jag var precis som du väldigt orolig för att det skulle vara fullt med turister och framförallt unga amerikanska Kids då jag reste i April/Maj och vilket ligger i linje med deras spring-break.

Dock var det onödigt att oroa sig. Halvön är stor och om du inte väljer de billigaste hotellen/hostel som ligger i anknytning med en Mr Frogs så kommer du inte stöta på den typen av människor.

Hur som helst väl där så skulle jag rekommendera Tulum och Chichen Itza. Två fantastiska platser som bör upplevas. Det går många bussar från alla större städer, dagligen och helt ärligt så kände jag att hela halvön var väldigt amerikansk och kommersiell. Dock bodde jag framförallt i en liten fiskarby ca 15-20 minuter bort från Costa Maya där livet var mer stilla och äkta och utgick därifrån för mina resor.

Hoppas att det hjälper och lycka till med Kuba!

Edit: Alla pratar engelska, det är inget problem. Du kan ofta boka saker dagen innan om du bor på hotell och hostel. Jag fann att de var väldigt hjälpsamma.