Hitta diskussioner med liknande innehåll

Synpunkter på tilltänkt Floridarutt

#1 2017-07-28, 02:40
Tar med min familj, sambo och två barn, 8 och 5 år, samt min mor till Florida i mars/april -18.

Flyg FLL t&r redan bokat, vi är borta 20/3-14/4. Huvudsyftet med resan är sol och bad blandat med några utflykter samt parkerna i Orlando. En del shopping kommer såklart också hinnas med. Intresserad av lite synpunkter/åsikter om vår tilltänka rutt:

20-24/3 Miami (South Beach), sol och bad samt Saw Grass Mill en dag. Hyr lägenhet av svensk kille på Blocket. Goda referenser.

24/3-31/3 Kryssning i Karibien (redan bokad).

31/3-7/4 Fort Myers Beach (kommer använda Homeaway.se, bra recensioner och bra läge på tilltänkta condo. På väg dit efter kryssningen betar vi av Everglades och i FMB så är utflykt till Sanibel och Captiva Island givna. Ev även dagstur till Key West men mer osäkert. Finns katamarantur över dagen.

7/4-12/4 Orlando. Blir antingen boende via Hotels.com eller Homeaway.se. Som vanligt bra priser i Orlando och det finns en uppsjö att välja bland. På väg dit från FMB tar vi Busch Garden i Tampa. Sedan är tanken Island of Adventure, Legoland, Volcano Bay och Sea World.

De sista två dagarna är fortfarande öppet, ev ner mot Clearwater (trots att det är "fel" håll mtp hemresa från FLL) för att uppleva de fina stränderna.

Hyrbil lutar åt Suburban som vi tar via Holidayautos. Vet att det finns billigare hyrbilsalternativ men vill ha en stor, rymlig och "rolig" bil.

Några frågor utefter rutt/idéer kring utflykter och parker:

* Parkerna: Några andra förslag på parker? Barnen gillar berg och dalbanor etc, inte så inne på Harry Potter ännu. Var köper man biljetterna billigast? "VIP"-pass i kön är önskvärt. Någon park som jag missat som kan passa?

* Rutten, något givet som vi inte får missa, någon utflykt som vi borde ta?

* FMB en vecka, för långt uppehåll kanske? Alternativ i sådana fall.

* Var i Orlando bor man mest fördelaktigt om man vill ha närhet till restauranger på kvällen efter parkbesöken? Några guldkorn bland condo/hotell?

*Tips på restauranger tas såklart tacksamt emot.

Gälland boende räcker medelklass alternativt snäppet över medelklass.

Så, ni Floridaexperter: shoot!

Tacksam för alla tips och idéer.
#2 2017-09-09, 13:36
Jag är ingen expert på Florida men var där i några månader som ungdom. Tycker att det låter som att du täckt in det som finns att se i Florida? Det är Theme Parks, stränder, Everglades, shopping och god mat. Jag gillade att snorkla i Key West eftersom det dök upp delfiner i vattnet men annars var Key West en besvikelse.

Vill ni ha ett kulturellt inslag finns det troligen kvar indianreservat att besöka i utkanterna av Everglades. Beträffande mat så är ju USA känt för sina stora kedjor som är barnanpassade och troligen relativt billiga.

Låter som en trevlig resa, hoppas ni får det bra :-)