Behöver hitta rätt ställe!

#1 2014-01-01, 22:31
Tjena!

Jag och två av mina vänner ( två killar och en tjej) vill ut och resa helst inom en månad och vi vill vara borta i minst fyra veckor men problemet är att vi inte vet vart vi ska, helst någonstans där det är mycket lugnt med bad och sol såklart (sköna stränder osv). Vi är inte särskilt intresserade av att festa, kanske lite grann. Det vi intresserar oss för är träning, avkoppling och underhållning. Just nu funderar vi iaf på Karibien. Pengar är inget problem, vi är hårt arbetande ungdomar!

Vi vet däremot vart vi inte vill resa och det är till länder där majoriteten är muslimer och andra länder där det inte är populärt att vara vit och kristen, farliga djur (ormar och andra kräldjur) och ställen där det är mycket kriminalitet. Dock är vi liberala när det gäller droger (marijuana osv), det är inget vi bryr oss om egentligen.

Vi är väldigt tacksamma om vi får tips av er andra som tycker om att resa!

p.s alla vi tre är födda 94
#2 2014-01-04, 07:45
Om pengar inte är ett problem, så skulle jag säga Hawaii.
Lång flygresa, men ni kan alltid dela upp resan på vägen och göra ett stopp i New York eller Los Angeles. Hawaii är ganska dyrt, men det är större delen av Karibien också.

Funderar ni på Karibien så är alltid Dominikanska republiken ett alternativ. De har en förhållandevis låg prisbild mot de flesta övriga länder i området. Det är en ganska stor ö (jämfört med övriga öar i Karibien).

Åker ni till Karibien så skulle jag rekommendera er att besöka flera platser, och då främst de länder som inte besöks av kryssningsfartyg. Det är de mindre öarna med liten hamn.

Sedan finns Saint Barthélemy som en gång ägdes av Sverige. Dyrt, och en förhållandevis liten ö. Men som kan vara värd att se just för att den en gång varit svensk.

Ett annat alternativ i Karibien kan vara Trinidad och Tobago. Hört mycket positivt om denna plats. Där Tobago är den lugna ön.

Vill ni hellre besöka indiska oceanen, så är västkusten i Réunion ett bra alternativ. Dock bra om ni pratar franska, då få där förstår engelska. Det ligger mellan Mauritius och Madagaskar. Det är Afrika, men utan kriminalitet. Réunion ägs av Frankrike, och de är faktiskt med i EU. Fyra veckor kan bli lite lång tid där, men det är en fantastisk ö. Lite besvärligt att flyg dit (då man i Paris måste byta flygplats, från Charles de Gaulle till Orly). Alternativet är att flyga till Mauritius, och därifrån flyga till Réunion. Det är en ganska kort flygning mellan öarna, och då får ni även möjlighet att se Mauritius på vägen. Men Mauritius är inget jag skulle rekommendera er mer än stop-over, utifrån er beskrivning. Det finns ganska lite att se i landet, och är bättre för par som åker på smekmånad etc. Dessutom är det väldigt dyrt där.

Hawaii är mitt förstahandval. Betydligt bättre än sitt rykte, och det är väldigt stora skillnader mellan öarna. Så besök mer än en ö. Honolulu är inte mycket att se. Räcker med ett dygn där. Men övriga Hawaii är fantastiskt. Ett av mina favoritresmål, och en plats jag själv tänker åka tillbaka till i framtiden. Dock lång flygresa dit.
#3 2014-01-14, 11:10
Om inte pengarna är ett problem så skulle jag säga Australien.
Fantastiskt land, och bra väder.