Hitta diskussioner med liknande innehåll

Milano - samlingstråd [/mod]

#1 2006-03-01, 12:43
ösd
ska till Milano i maj och skulle därför vilja veta lite saker om stället.

vad kostar spriten?
finns det nått roligt att göra där?
tipps på krogar att gå på.
vad kostar maten?
är tjejerna svårflörtade?
#2 2006-03-01, 13:19
Anvand
1. Spriten kostar ungefär lika mkt som här
2. Du kan supa dej full.. kolla på fotboll i San Siro.. kolla runt i knark-parken på DAGEN, ligger vid slottet tror jag?, på kvällarna står det poliser och kontrollerar ut- och ingångarna.... Uhm undvika deras puckade poliser..
3. Krogar o krogar, gå till närmsta birreria och beställ in en GRANDE BIRA av en jamaicansk sort, 10% smakar hallon! (Om du beställer in den rätte grande så räcker det med en sån per kväll)
4. Hmm kommer inte ihåg, vi beställde in en 2m lång pizza för 20-30 euro...
5. Dom jag träffade var inte svårflörtade, räckte nästan med att säga att du kom ifrån Sverige.. Dock så fanns det inte alls lika många fina flickor där som här..
#3 2006-03-01, 13:44
Dr.Jekyll
Ursprungligen postat av Anvand
1. Spriten kostar ungefär lika mkt som här

Ehrm? Jag tyckte spriten var KLART billigare i Italien, när jag var i Rom. Köpa hem en helflaska Havana Club kostade 100 kr..

3. Krogar o krogar, gå till närmsta birreria och beställ in en GRANDE BIRA av en jamaicansk sort, 10% smakar hallon! (Om du beställer in den rätte grande så räcker det med en sån per kväll)

En grande birra betyder en stor öl? Är det så vanligt med sådan bärs där?
Jag hade satsat på en pava "bierre du dumond", finns på lite större matmarknader och vissa krogar. 14% tror jag det var, svinstarkt iaf. Några sådana drack jag, sedan var jag knockefull.

Käket:
Ganska likt här, ingen större skillnad alls faktist.

Dock så fanns det inte alls lika många fina flickor där som här..

Helt rätt! Mycket finare flickor i Sverige. De fina flickor som finns där är vana vid att behandlas som änglar med, så de var lite bitchiga (mitt intryck!)
#4 2006-03-01, 14:40
scar
Hehe, de finare brudarna finns i Rom, men instämmer med föregående talare. Inte alls som i Sverige. I Milano (norra italien i allmänhet) verkar tjejerna vara lite kallare och "bitchigare" än de i de lite mer södra trakterna.
#5 2006-03-01, 23:10
Ch Joe Black
Är i Milano med jämna mellanrum och jag måste säga att jag tycker att stan suger, en av världens dyraste städer vad gäller allt och inte jättetrevliga tjejer. En väldigt oitaliensk stad i mina ögon.

Enda anledningen att åka dit är FC INTERNAZIONALE
#6 2006-03-02, 00:16
scar
Ursprungligen postat av Ch Joe Black
Är i Milano med jämna mellanrum och jag måste säga att jag tycker att stan suger, en av världens dyraste städer vad gäller allt och inte jättetrevliga tjejer. En väldigt oitaliensk stad i mina ögon.

Enda anledningen att åka dit är FC INTERNAZIONALE

Word, Milano har ingenting speciellt.. Inter ftw.
#7 2006-03-02, 06:20
Smaken ar som baken marker jag, sjalv alskar jag Milano. En av mina absoluta favoritstader i Europa.

Spriten i affarerna ar relativt billig som nagon redan papekat. Pa de dyrare nattklubbarna ligger val priserna ungefar som i Sverige kanske nagot billigare i Milano. Men drinkarna ar storre, och gar man till en vanlig bar far man oftast 10-15 cl sprit for ca 7 Euro. Groggvirket far man knappt ner i glaset. Sen serverar de oftast gratis snacks tidigt pa kvallen.

Restaurantutbudet och kvaliteten pa maten ar fantastisk om du haller dig borta fran turiststraken. Jag har aldrig atit dalig mat i Milano.

Tjejerna har jag inte sa bra koll pa eftersom jag har varit dar med min flickvan varje gang.
Inte lika naturligt snygga som svenskor men kombinationen fafanga och mycket pengar gor att man vander sig om pa gatan ibland.

San Siro ar saklart vart ett besok. Ofta match varje helg eftersom Milan och Inter delar arena. Biljetter pa langsidan kostar runt 25 euro.

Shoppingen ar saklart fantastisk om man ar markesbog och gillar stilrena italienska klader och accesoarer. Finns en hel del bra outlets i och utanfor Milano som saljer Prada, Gucci, Armani, Miu-Miu etc till halva priset.
#8 2006-03-03, 22:57
Cryotank
Milano har sina underbara och inte fullt så underbara sidor. Men...
Om du vill ut och käka på kvällen innan utgång t.ex. så ska du gå till de diverse barer/cafeér efter klockan sju på kvällen ungefär för då har de flesta vad man kallar "appritivo" (kommer inte ihåg den exakta stavningen). detta innebär att för mellan 7-10 euro så beställer man en drink och och då får du tillgång till deras buffe (enklare plockmat), som varierar ganska mycket från ställe till ställe. Det finns flera bra ställen nere vid Navilgio- området där det är mycket mysigt. finns även ganska bra ställen mer centralt som cafét 20(venti). Spriten i butikerna är generellt billigare än i Sverige och vin är löjligt billigt i jämförelse och då är Milano bland de dyraste städerna i Italien.
Tejer vet jag inte så mycket om de är svår flörtade eller inte eftersom jag själv är tjej och inte precis har försökt mig på det området Jag bodde där förra året men det var några månader sen så jag kommer nog att komma på lite mer att tipsa om lite längre fram. Men maj är helt klart en perfekt tid att åka dit. over and out
#9 2006-03-07, 08:51
ösd
tack för alla svar!

en fråga till bara
vad kostar spriten och ölen i affärena?
#10 2006-03-08, 23:00
Cryotank
Kommer inte exakt ihåg vad spriten kostade i affärerna men det var ju relativt billigt i alla fall mot svenska priser och med tanke på att det kändes ibland som det bara var sprit i drinkarna man beställde i barerna så behövde de antagligen inte snåla på grund av kostnader. Ett tips är dock när du är där att prova massa olika viner för det är mycket billigt, billigare än färsk mjölk ibland, och det finns så många så det är bara och chansa i affären och ta med lite olika och testa (givetvis inte blanda för vilt). PÅ vin börjar priset runt 1euro och sen uppåt.
#11 2006-03-09, 00:05
scar
Spriten i vanliga affärer är billigt
#12 2006-07-16, 16:44
phrank
Någon som kan förse mig med hotelltips för Milano? Idealet vore ett litet hotell hyfsat nära centrum-centrum som är enkelt & billigt.