Hitta diskussioner med liknande innehåll

Qatar eller Oman

#1 2009-10-14, 21:39
agalf
Har tittat på lite resor till Qatar och Oman, men om det finns några som varit i dessa länder, "hur var det?", vad ligger prisnivån , är folk i allmänhet gästfria, hur är infrastrukturen (går det att hyra en bil och ta sig runt på egen hand). Kort sagt, alla erfarenheter av resor till dessa länder.
#2 2009-10-14, 22:15
Sinclaire
Oman är ju en nation med framskridande infrastructure dock intressantare med Yemen som är grannen med 3 fattigaste landet i världen, otur var olje ådern gick

Qatar har jag hört av en vän, ska vara riktigt underbart. Och ett måste att besöka i arab världen.

Det härliga han nämde var att det var såpass billigt där, förhållandevis till Dubai, att kunna få privatchaufför och en jaguar bara för att handla mat och de bär dina varor som du vore något

Åk till Qatar och ha en härlig semester.
#3 2009-10-14, 22:23
Mostdefinitely
Jag är själv väldigt intresserad av att resa till Doha och hoppas någon kan dela med sig av lite erfarenheter därifrån.
#4 2009-10-14, 22:28
Devesh
Ursprungligen postat av Mostdefinitely
Jag är själv väldigt intresserad av att resa till Doha och hoppas någon kan dela med sig av lite erfarenheter därifrån.


Doha är ett av världens rikasta länder, och de har 0% skatt, då deras stat redan tjänar så bra på deras naturgas.

Ganska billigt ändå!
#5 2009-10-14, 22:43
Mostdefinitely
http://www.thepearlqatar.com/

Väldigt fascinerande med denna konstgjorda ö man har byggt utanför Dohas kust, som kommer att vara under exklusivaste, möjliga förhållanden..
#6 2009-10-14, 23:16
När jag var ute och reste träffade jag en snubbe som hade liftat i Oman och han sa att folk var fantastiskt trevligt och generösa, han bjöds på mat mm. av okända. Blev själv riktigt sugen på att göra Yemen och Oman efter killens historier, blir nog i famtiden!
#7 2009-10-15, 08:56
agalf
Har läst på lite olika sidor att det är riskfyllt att köra bil men att det nästan är ett måste om man vill ta sig runt.

Hur farligt är det att köra bil i Qatar? Hur stor risk är det att man råkar ut för en olycka?
#8 2009-10-16, 14:25
endagitaget
Jag har aldrig varit i Qatar så jag kan bara svara för Oman. Det var helt klart värt pengarna. Fantastiska stränder, trevlig befolkning som talar bra engelska. Lätt att hyra bil och köra. Bra vägstandard och alla vägskyltar står på både arabiska och engelska. En hel del sevärdheter.
#9 2009-10-21, 14:36
Fredron
Jag var i Doha i 3 dagar for inte sa lange sedan. Det var dock cirka 40 grader varmt vilket gjorde det ganska outlidligt. Jag hittade inte mycket att se eller gora i Doha och jag maste tyvarr saga att det ar ett av de trakaigare stallena jag besokt. Staden ar lite haftig pga att det pumpas in sa mycket oljepengar. Sa det finns ett par storre byggnader man kan ga och kolla pa. Men fortfarande tyckte inte jag att det direkt vagde upp sa att det blev var en intressant eller trevlig resa.
Jag inser att jag later valdigt negativ men detta ar onekligen min uppfattning.
#10 2009-10-21, 15:01
HRT
Kan direkt avråda till YEMEN det är högrisk klassat och man avråder resor dit, Yemen har kustlinje längs med Aden bukten där piraterna härjar.
Dessutom har flera västerlänningar blivit dödade i Yemen, vad gäller inrese visum dit är det inte så lätt att bara åka dit.
Oman är heller inget super alternativ och du kan alltid gå in på Svenska UDs hemsida och titta på de olika länderna o deras rekomendationer inför resa och resmål, vissa avråder man starkt ifrån.

De klart trevligaste länderna i Mellersta Östern regionen är
UAE och huvudstaden Dubai, alt Bahrain utanför Saudi Arabiens kust.

I dessa kan du hyra bil och ta dej runt på egen hand, dock så gäller det att ha specialförsäkringar då man riskerar bli ansvarig på både skador och personer.
De har enormt fina köpcenter men kan inte direkt påstå det är billigt?
Bensin och fordon är billigt att köpa och äga men hyra kostar endel.

Qatar är också rätt ok men Dubai är mycket mer gästvänligt och en metropol i mellersta östern.
Har jobbat i flera av dessa länder
#11 2009-10-24, 17:49
Dannyboi
Nu har jag ju aldrig varit i Qatar men väl i Oman.
Angåeende Oman så kan jag bara hålla med en annan skribent här på Flashback vars andemening var ungefär: Dom trevliga invandrarna stannar kvar i sitt eget land.

Första gången du lämnar hotellet är det ungefär som att gå en kväll i Rosengård, Rinkeby eller Gottsunda. Du är jävligt skeptisk till allt och alla.
Sen går det jävligt fort att inse att:
1. Du kommer inte bli rånad. Det finns ett jävligt enkelt skäl till detta. Rånarna har helt enkelt mer pengar än dig.
2. Du/din flickvän kommer inte bli våldtagen. Det är rättstrogna muslimer vi talar om här, dom skulle aldrig komma på tanken att offra typ högerarmen för att stoppa in den i en vit flicka.
3. Du kommer inte bli lurad. Se nr 2 men ersätt "stoppa in" med lura, och "flicka" med turist.

Skämt åsido, befolkningen i Oman är bland de trevligaste och hjälpsamma jag någonsin träffat på, sjukvården är inte i klass med Sveriges, den är 10 gånger bättre. Är du ute efter en avkopplande semester i solen så åk hit, vill du däremot ha fest och saker att göra varje dag - välj ett annat land. Alkoholpolicyn kan ta kål på vilken helgalkis som helst.
#12 2009-11-14, 00:54
Painfield
Jag har både bott periodvis och jobbat i Qatar. Så PMa vid frågor...
Finns nog inget jag egentligen inte kan svara på.