Hitta diskussioner med liknande innehåll

Resa till Etiopien

#25 2011-09-25, 14:11
ScabbedSaint
Axum ligger inte på min lista av intressanta ställen jag vill till.
Mest pga tidsbristen.

Angående hotell/hostels så kommer jag merparten av resan bo hemma hos folk men har samlat på mig en del info genom att läsa på Thorntree forumet samt att LP boken är beställd och på G till min brevlåda. Dessvärre är den senaste publiserad 2009 och ny kommer inte förrens 2013 så infon är dessvärre inte så 100% tillförlitlig iom att Afrika ör en plats där saker kan hända fort.

Malaria är nått man inte kan komma ifrån och inget som jag spelar med så profylax kommer jag ju givetvis äta och så får vi se om det hjälper.
Reste i Västra afrika förra vintern så jag är van vid det redan.

Så just nu kan jag inget annat göra utan att söka info på nätet, speciellt angående Omo dalen för att bestämma rutt.
#26 2011-09-25, 14:17
ScabbedSaint
En nyfiken fråga,
Du sa att du använda bankomater i Etiopien.
Har du VISA eller liknande?
Enligt Lonely Planet så säger de, citat, "ATMs - None that accept foreign cards"
#27 2011-09-25, 15:21
bajenvrak
Bankomaterna är inte helt självklara nej, du finner dem på fler ställen än vad man kan tro men inte alltid de funkar alt funkar med ditt kort. Kom ihåg att har du väl dragit på dig birr är det svårt att lämna igen dem sen, dvs allt du tar ut skall spenderas. PÅ flygplatsen sen är det enbart hårdvaluta som gäller så inte lönt att spara på sig lite till duty-freen som man ibland gör.
#28 2011-09-25, 15:40
bajenvrak
Ursprungligen postat av MilkywayBob
I Addis kan du finna billiga, men säkra, hostels strax utanför Piazza-distriktet. Kolla efter dem som heter Bari och Wukro, jag bodde på Wukro. t.[/B]


P.S. Kul att bloggen uppskattas!


Känner inte alls igen de namnen, det är inte Baro o Wutma du tänker på? Typ nedanför Piassan? Piassan är en kul del att bo i men tyvärr lite off numera om man skall till allt annat. Däremot enligt mig finns den bästa maten och drycken precis där, för kafe har du både Tomaca och Enricos i närheten. För supermat om än dyr även enligt vår standard Castellis, för backpackern Oroscopo. Minus är alla typer som hänger runt o vill bli en del av din plånbok. Men man får ändå knappt vara ifred i Etiopien.

@Scabbedsaint, när du ändå är där o med din route, vore det dumt att utesluta Axum, jag skulle lagt in det med, o det före Mekelle el att klättra runt i bergen. Axum o Lalibella(om du inte skall till kyrkorna på bergen utanför) kan göras på en dag each. Egentligen även Gondar om du inte skall till judebyarna (vilket jag rekomenderar) men annars helt rätt att köra två dar Bahardar.

Trivia men kan även inte du svära på Milkybob att Tolkien sneglade på Gondar när han la sin egen grund till Gonder, allt för mycket som stämmer, likaså namnet Rohan.
#29 2011-09-25, 15:55
MilkywayBob
@Bajendrev: Ja precis. Menade Wutma och Baro. Wukro är en by utanför Mekelle i norr. Jag gillade området omkring, men visst det är off från ställena som är inne, men det är ganska centralt för sight seeing om inte annat.
Hehe, jag kan nog se influenser. I Etiopien stavar de till och med staden Gondar, med ett "a". Historiemässigt och geografiskt är det också lika!

@ScabbedSaint: Som jag sade hade jag aldrig några problem med att använda bankomat. Lonely Planets uppgifter är föråldrade. Jag använde VISA. Det finns säkerligen ett 50-100 bankomater i Addis numera och i övriga stora städer ett 10-tal. I mindre städer som Aksum och Arba Minch finns det nog två-tre stycken. I Aksum fanns det två. Alla fungerade bra.
#30 2011-09-25, 16:48
bajenvrak
[QUOTE=MilkywayBobI mindre städer som Aksum och Arba Minch finns det nog två-tre stycken. I Aksum fanns det två. Alla fungerade bra.[/QUOTE]

Det var som fan, när vi var i Axum fanns där inte ett skit. Man kanske skulle dit igen för när vi var där var den stora obelisken ännu inte återlämnad även om jag har förstått det rätt att de ännu inte fått upp den utan den ligger i bitar. Där så bodde vi på typ det enda stället man kunde bo på, Yeha hotell, ganska vackert statligt uppe på en kulle precis ovanför obeliskerna så man kunde se dem ifrån fönstret. Vi besökte även kejsarens gamla palats och ngt stenröse utanför staden samt en sten mitt i en åker.
#31 2011-09-27, 03:22
Vad ska du i Djibouti och göra? Jag har bott där och det är världens rövhål, jag lovar.
#32 2011-09-27, 05:26
bajenvrak
Det kan jag hålla med dig om till en viss del, häftigaste dock är att komma dit med tåg ifrån Addis men om nu inte det går varför ens bemöda sig att ta sig dit. Lite finns ju att se, koloniala arv i hus o arkitektur, men lämnar man bara staden så finns det gott om fiske o simmöjligheter. Med lite tur kanske man även kan få till en tur till främlingslegionens bas.

Men kort o gott, inte mycket händer i Djibouti nej, bra mycket dyrare än i addis dessutom. Men stället är en skön mix av människor o kulturer. Har vid ett par tillfällen gett stället några dagar. Fina ställen där är verkligen fina - och dyra! Är du vit talar du franska, de som inte gör det skrattar man bara åt. Svor länge o väl på italienska vid ett tillfälle över ngt. Nån snobb som bara stannade o förklarade att detta var den franska delen. Ville jag till den italienska för att känna mig mer hemma bad han mig dra åt helvete vilket han nämnde med termen Mogadishu. Vilket bara fick mig att svära ännu mer, hoppas den snobben satte sin pastis i halsen sen.
#33 2011-09-27, 12:15
ScabbedSaint
1. Har aldrig varit i Djibouti så ett par dar att kolla funkar

2. http://dolphinservicesdiving.blogspot.com/p/whale-sharks-in-djibouti.html
#34 2011-09-27, 19:25
MilkywayBob
Ursprungligen postat av bajenvrak
Det kan jag hålla med dig om till en viss del, häftigaste dock är att komma dit med tåg ifrån Addis men om nu inte det går varför ens bemöda sig att ta sig dit.Som sagt så går det inte längre tåg från varken Addis eller Dire Dawa längre . Var i Dire Dawa för att spana in stationen där, den var igenbommad med plank. Några getter och höns gick omkring på spåren.
#35 2011-09-29, 17:15
Amaliah
Du kan åka till jigjiga ... det finns faktiskt massor o göra i addis. Snygga killar o tjejer ! fett najz
#36 2011-09-29, 17:15
Amaliah
Om du vill kan du åka till Somaliland o huvudstaden hargeysa.. jättevackert. Mina föräldrar kommer därifrån så besök gärna om du vill se a diffrent side of ''somalia''