Hitta diskussioner med liknande innehåll

Saudarabien - lagar att följa? [/mod]

#1 2010-04-13, 19:03
Karin.A
Vet inte var jag ska placera denna tråd. När man som kvinna besöker detta land, vilka regler/lagar gäller då? Är det tex lag på att man måste bära hijab?
#2 2010-04-13, 19:14
Herr Lindholm
Fråga deras ambassad.
#3 2010-04-13, 19:14
Ursprungligen postat av Karin.A
Vet inte var jag ska placera denna tråd. När man som kvinna besöker detta land, vilka regler/lagar gäller då? Är det tex lag på att man måste bära hijab?


Man får snällt följa lagarna i Saudi t ex bära hijab och inte dricka alkohol. Vad en fråga om en wahhabistisk diktatur har i detta forum förstår jag inte.
#4 2010-04-13, 23:06
Liberalism & anarkokapitalism -> Resor - Asien

/mod
#5 2010-04-14, 04:07
Karin.A
någon mer som vill skriva något? vad bör man tänka på osv?
#6 2010-04-14, 22:10
Asafapowel
Vad man ska tänka på? Jo att detta land har jävligt många regler som inskränker kvinnors rättigheter, du blir dömd enligt koranen. Vill inte rekommendera dig att åka dit.
#7 2010-04-14, 22:39
Om du har med dig en sambo eller pojkvän så ska du se till att ha skilda rum i alla fall.
Läste om något fall om en yngre kvinna som var där med sin lite äldre pojkvän.
Polisen bröt sig in i deras hotellrum och arresterade båda två.
Anledningen helt enkelt för att det är förbjudet att dela säng med någon du inte är gift med.
#8 2010-04-14, 23:02
jdz
Du får läsa på väldigt mycket om lagar/etiker innan du begär dig ut,kan få allvarliga konsekvenser - en affärsman åkte ju nyligen dit för att ha haft en whiskyflaska i bagaget.
#9 2010-04-15, 07:49
flummare
En kvinna får inte köra bil, en kvinna får inte vistas utanför hemmet (compoundet för utlänningar) utan manlig eskort.

Det är segregerat mellan saudier och utlänningar också inte bara mellan kvinnor och män, vissa lagar gäller bara utlänningar som tex hastighetsbegränsning på vägarna.

Inne på compoundet kan du äta bacon, supa, sola, bada och släppa ut håret eller vad du nu vill som accepteras av de andra som bor där som också kommer vara utlänningar (västerlänningar) sanktionerat av kungafamiljen som förmodligen redan äger compoundet du bor i. Allt i skuggan av pansarvagnarna som bevakar ingången och beväpnade vakter på murarna.

Hoppas du trivs!
#10 2010-04-26, 18:36
Rama
Det är en del överdrivna svar från personer som antar mycket men vet lite. Om du som kvinna åker dit och jobbar så kommer du att bo med andra västerlänningar och därför är det bara vanligt västerländsk beteende som gäller.

Västerlänningar bor i bostadsområden som ser ut som vilket amerikanskt villaområde som helst. Det är inget fängelse man bor i men när man lämnar bostadsområdet så finns det vissa begränsningar var man får gå och hur man ska bete sig.

En västerländsk kvinna som jobbar där förväntas att inte utsätta muslimska arbetskamrater/elever för någonting som är haram (förbjudet) inom islam, men eftersom du som kvinna kommer att jobba med muslimska kvinnor så gäller det mest att du respekterar deras kultur och religion.

Du behöver absolut inte gå runt i niqab, vilket alltså är kläderna saudiska kvinnor använder i Saudiarabien. Om du åker till Saudiarabien som utländsk muslimsk kvinna så förväntas du bara följa muslimska regler, inte wahhabistiska.

För västerlänningar gäller i princip samma regler som för västerländska kvinnor men skillnaden är att det finns mer män på arbetsplatserna och därför går det att röra sig mer fritt. Varken män eller kvinnor får umgås med arbetskamrater av det motsatta könet.

Generellt trivs västerlänningarna som arbetar i Saudiarabien mycket bra, dock är de flesta amerikaner och därför kanske det som svensk kan bli svårt att komma in i umgängeskretsen.

Det finns många amerikanska communities på Internet för människor som arbetar i Saudiarabien och där finns en hel del information. Lönerna och förmånerna brukar vara mycket bra för utlänningar i Saudiarabien. Det går inte att besöka Saudiarabien som turist om man är icke-muslim.

En bra grej är att hela familjen brukar få följa med den som arbetar där! Detta betyder att även dina familjemedlemmar får väldigt många bra förmåner. Saudiarabien är ett mycket rikt land och därför är det mycket hög standard på allting.
#11 2010-04-26, 20:35
flummare
Compounden är inga fängelsen men ändå är det beväpnade vakter och efter terroristattentatet mot ett compound även pansarvagnar. Bombsniffarmanicker, visiteringar, speglar under bilarna, metalldetektorer osv är saker man får vänja sig vid också.

Allt för din säkerhet!
#12 2010-04-26, 21:17
Rama
Ursprungligen postat av flummare
Compounden är inga fängelsen men ändå är det beväpnade vakter och efter terroristattentatet mot ett compound även pansarvagnar. Bombsniffarmanicker, visiteringar, speglar under bilarna, metalldetektorer osv är saker man får vänja sig vid också.

Allt för din säkerhet!


Okej, då har det blivit värre då. Karin.A, angående företag så är chansen stor att det är Aramco det gäller, vilket är det bästa företaget i Saudiarabien att arbeta för. Det finns förresten också IKEA och Max i Saudiarabien