Hitta diskussioner med liknande innehåll

två vänner till Indien

#13 2010-05-27, 00:12
Ursprungligen postat av flummare
Trevligt!

Trevligt vet jag inte, har sett bilder på områden med regnskugga och det ser ut som månen
#14 2010-06-01, 15:11
Ursprungligen postat av Seafarer
Jag och en vän skall åka till Indien under sommaren och spendera ca 4 veckor där. Vi börjar och slutar i Bombay, och ämnar nog att spendera några dagar där i början.

Sedan tar vi tåget och åker till Goa, problemet är att vi nog inte vet vart i Goa, men viktigast är att vi håller oss undan från turisthålen. Jag har hört talas om en nattmarknad i Goa som verkar intressant, vad heter den?

Vilka platser och stränder i Goa finns som inte är turisthål? Är det värt att spendera resan på sådana platser om man vill ha en relativt aktiv och social resa eller borde man vara i övriga Indien mer?

Övriga tips?

Tack och Hej
Seafarer


Det finns nog inga stränder eller platser i Goa som inte är tillhåll för turister. Vill du ha svar av verkliga experter på Indien så rekommenderar jag denna länk: http://www.indien.nu/forum/
#15 2010-06-07, 12:39
Ursprungligen postat av Seafarer
Ok, hur pass dött är det i Goa under denna perioden, verkar inte vara så mycket folk som backpackar och dyl. ?

Är inte riktigt ute efter att festa bort månaden men däremot är den sociala biten med Indien intressant. Dvs att att träffa intressant folk och dela en spliff kanske

Jag får också intrycket av att man inte riktigt gör det i norra Indien men jag kanske har fel.


Japp, du har faktiskt helt fel, det är i norra Indien du lär hitta det du söker, om det du söker är en helt sjuk cannabiskultur där alla röker, både turister och lokalbefolkning.

Om du letar efter något ställe med mycket backpackers och sköna indier att dela Chillum med, och om du vill röka det bästa charraset du kan få tag på, så skall du bege dig mot Parvati Valley, närmre bestämt Kasol (dock är det en stor majoritet Israeler där, vilket jag själv tyckte var ganska tråkigt). Från Kasol kan du ge dig ut på treks till olika bergsbyar, som inte har tillgång till vägar, Ex. Rashol, Khir Ganga, Pulga, Malana, och det är där du hittar riktigt, riktigt bra charras (akta dig dock för Malana, som är så pass känt för sin Malana Cream att folket där uppe försöker kränga något kasst Ice-Charras till dom vallfärdande turisterna, självklart för ohutliga summor om man tittar på kvalitén på rökat)

Om ni bestämmer er för att ta er upp till dessa trakter (vilket jag starkt rekomenderar, min tid där var en av dom stora höjdpunkterna på min Indienresa) så är det buss från New Delhi till Kullu ni tar (bussen kanske går till Manali, som ligger bara några mil ifrån Kullu och Parvati Valley), sen ett byte till lokalbussen mot Manikaran (som också är ett väldigt trevligt ställe) som passerar Kasol (alternativt Jari om ni vill slippa Israelerna).

Ett extra tips är att redan nu kolla upp hur det fungerar med att ändra biljetterna, fyra veckor kan låta som en lång tid, men inte i Indien. Själv bokade jag en tremånaders resa, något jag tyckte var en väldigt lång tid, men efter tre månader kände jag mig fortfarande inte klar med Indien, och stannade två månader till. Det var dessutom inte bara jag som kände såhär, en väldigt stor del av turisterna jag träffade hade, skulle, eller höll på att omboka sina biljetter. Det kan kännas lite kluddigt att försöka ta reda på sådant när man sitter på andra sidan jordklotet.

Lycka till med resan!