Hitta diskussioner med liknande innehåll

USA resa "Dallas till Miami"

#1 2010-08-22, 21:52
laserman
Hej på er alla!
Jag och en god vän ska åka till Dallas sen hyra en bil. Därefter bila till Memphis ska stanna en snabbis i Tunica dagen innan (har nån tips om tunica?). Sen åker vi vidare till Nashville efter det drar vi vidare till Greenwille(bullriding tournament). Efter det raka vägen ner till Orlando sen vidare till Miami och Key west. våran resa börjar med att vi landar i Dallas den 31 augsti och vi åker hem ifrån Miami 23 september. Vi kommer alltså vara iväg i 24 dagar. Jag har skrivit kortfattat nu men nu ser ni hur reserutten ser ut. så det jag önskar är om ni på flashback har lite tips på ställen man ska se eller ställen som man ska hålla sig undan.


Dallas
Fort Worth
Tunica
Memphis
Nashville
Greenwille
Orland-Miami
Key west

#2 2010-08-22, 22:06
PorchMonkey
är det inte billigare att köpa en bil än att hyra den i 24 dar?
#3 2010-08-22, 22:28
BadCop
Näe, det är rätt billigt att hyra bil här om man inte är för ung. Ordentligt krångligt med att köpa bil med att få den registrerad, skattad och försäkrad om man inte har någon postadress etc.

Ett plus är att veta så mycket som möjligt om vilka vägar ni skall köra innan så ni inte irrar er in på "fel" områden. Mapquest.com har en "directions" funktion som faktiskt funkar jävligt bra - men om ni kan hyr en bil som har GPS, det är lätt värt de extra slantarna om inte annat för "up to date" information om vägarbeten och annat.

Ta det lugnt och planera in lite extra tid så ni kan ta er bort från turiststråken. Fråga på hotellen ni bor på var lokalbefolkningen går ut och äter. I städer som Dallas, Memphis, Nashville etc finns som bekant en hel del att se så ett tips är nog att ni tar er tid att gå igenom stadens websajt ordentligt innan resan. Delstaternas turistbyråen brukar också ha en hel del bra info. De flesta är väldigt hjälpsamma och om ni till exempel e-postar någon på turistbyrån i Nashville och berättar vad era intressen är och ber om rekommendationer så får ni säkert massor med hjälp.

På grund av att det finns så ofantligt mycket att se och göra blir det ju svårt att ge några vettiga rekommendationer utan att veta lite mer om vad ni vill se, är intresserade av etc.
#4 2010-08-22, 23:27
laserman
Japp Vi ska hyra en bil och den ligger på cirka 6000-7000 kr för 24 dagar. vet ej hur det blir med gps. har hört att det kostar runt 15 dollar dagen att hyra en så vi funderar på att köpa en istället känns som det är billigare.

Ja exakt det är ju ganska svårt att säga exakt vad man vill se och göra men det som vi planerat är typ det här! sånt som vi bestämt att vi ska göra på varje stop:


Dallas.
Dra runt down town samt sightseeing
Åka ut till southfork


Fort Worth:
Billy Bobs

Tunica:
Casino

Memphis:
Graceland

Nashville:
Åka ångbåt på Mississippi River
Bar rundor och sightseeing.
Åka en sväng till Lynchburg

Greenwille:
Bullriding

Orlando:
Kennedy space center
Airboat i sumpmarken
Så funderar vi på Disneyland eller waterworld bara för att.

Sen efter Orlando blir det vägen ner till Miami sen Key west
Enda planen vi har där är att ta det riktigt lugnt och vila och kanske sticka ut på lite djuphavs fiske eller nått sånt trevligt. Så kom gärna med många förslag på vägen från Orlando till Key West.

Vi är två polare som gillar det mesta vi kan lika gärna gå ut och äta på en schysst restaurang eller gå på museum likasom att dra på en dragracing tävling.

Vi kommer ha laptop med så vi kommer att vara uppdaterade på var sig stads hemsidor och liknande.

Hur är det med mobil jag var i californien 2007 då köpte jag en T mobile vet nån om det funkar fortfarande?

som sagt om det är nån som varit på nått av dom ställen vi ska stanna på eller nått på vägen som vi missat så får ni gärna ge lite tips. gärna sånt som man kan skita i att göra med.

#5 2010-08-23, 03:31
BadCop
Jag tycker Disney ar ok, men tycker Kennedy var uselt. Hutlost dyrt och ganska ointressant - men det ar ju en personlig asikt naturligtvis. Som sagt, kolla in de olika stadernas websidor vad galler turism, ni kommer att hitta massor av info den vagen.