Hitta diskussioner med liknande innehåll

Bombay eller New Delhi?

#1 2010-09-22, 17:16
Gustavkuken
Vart lever man billigast? Vilken stad är trevligast?
#2 2010-09-22, 23:54
Ursprungligen postat av Gustavkuken
Vart lever man billigast? Vilken stad är trevligast?

Jag var i Indien för ca. 4 månader sedan och på den långa resan spenderade jag 10 dagar i Dehli och 3 i Mumbai (Bombay). Jag skulle nog rekommendera Mumbai då det är lite mer moderniserat med rätt mycket kul saker att göra och trevligare folk. Man kan gå ut på klubb, man kan käka på både dyra och billiga ställen och det finns lite rolig secondhandshopping med typ balla gamla kolonialglasögon och annat sånt kul för en spottstyver. De fattiga och de rika lever i en annan symbios också.

Delhi är roligt för det är verkligen indiskt om du åker till Old Delhi och strosar omkring. Sjukt jävla mycket folk och massa affärer som typ säljer stålrör och det är allmänt coolt och trångt. Delhi är också billigare än Mumbai på många sätt. Boendet är väl det enklaste att peka på. Man kan ganska lätt få ett ok dubbelrum i Paharganj (backpackergatan/distriktet) för typ 50 spänn. I Bombay får man nog nästan gå upp mot 100-lappen. Delhi är ett HELVETE med försäljare och rickshawförare (speciellt där man bor billigt, dvs Paharganj) Mumbai är inte lika illa.

Jag skulle personligen föreslå (fast det kanske är meckigt att flyga dit) Kolkata (Calcutta). Mycket trevligt, sjukt billigt, mer genuint än både Delhi och Mumbai, fin arkitektur, GOD MAT (inte alltid fallet på andra platser) med mycket fisk och sånt, känns mer som en riktig stad. Delhi känns som några sandiga byar sammankopplade med en skitfin modern tunnelbana och med ett överklassdistrikt som är tråkigt och folk- och attraktionstomt. Mumbai känns mer som en västerländsk ganska stor stad... typ som en blandning mellan Budapest och London.
#3 2010-09-22, 23:58
DrGreenthumb
Mumbai bättre men dyrare
#4 2010-09-26, 20:04
Mumbai vilken dag som helst. Mycket finare och bättre shopping.
#5 2010-09-27, 21:01
meinhoonkaun
Gillar Delhi så mycket mer än Mumbai. Tycker att Mumbai bara är en "vanlig" asiatisk megastad. Delhi har historia, bättre och häftigare resturanger och tunnelbana...
#6 2010-10-11, 10:41
diamantmusen
Ursprungligen postat av Gustavkuken
Vart lever man billigast? Vilken stad är trevligast?


Beror lite på när du tänkt åka? Det kan bli olidligt varmt i Delhi under våren och sommaren.
Jag tycker att Mumbai är trevligare än Delhi, känns lite mer som en "riktig stad". Men det är bra mycket dyrare också. Min erfarenhet är att en natt på hotell i Mumbai kostar det dubbla av en hotellnatt i Delhi.
#7 2010-10-11, 10:50
Ursprungligen postat av Gustavkuken
Vart lever man billigast? Vilken stad är trevligast?


Som turist eller mer permanent? Jag har vänner som bor på heltid både i Delhi och Mumbai. Dom är alla överens om att Mumbai är en roligare stad, men betydligt dyrare.

Själv är jag helsåld på Mumbai och skulle inte behöva tänka två gånger innan jag väljer vart jag skulle bosätta mig.

Sen är det ju skillnad på södra och norra Mumbai. I söder ligger Colaba, det område där dom flesta turister hänger när dom är i staden. I norr ligger Bandra där majoriteten av Mumbais expats bor. Det är närmare flygplatsen och väldigt många företag ligger i området.