Hitta diskussioner med liknande innehåll

Los Angeles. Någon som varit där? /Samlingstråd - Mod

#1177 2022-08-24, 20:15
Braves
Ursprungligen postat av Craigg
Varför besöker folk Beverly Hills egentligen? Finns ju inget där utom en dyr shoppinggata.


Vet inte vilka du pratar om, kanner sjalv inte en enda som valt tt turista i Beverly Hills forutom mig sjalv (jag i Los Angeles). Da shoppade jag pa Rodeo Drive, alltid en trevlig upplevelse. Besokte Greystone Mansion, Beverly Hills Gardens Park och Coldwater Canyon Park. Det finns mycket fint att se i Beverly Hills om man gillar natur, och manga gillar att besoka kanda gator dar det spelats in filmer.

WITH THAT SAID.. De flesta rika omradena i Los Angeles vill inte ha turister - vilket de flesta av oss har forstand nog att forsta. Sa darfor placeras det heller inga stora turistattraktioner i dessa omraden.
#1178 2022-08-25, 00:26
Craigg
Ursprungligen postat av Braves
Vet inte vilka du pratar om, kanner sjalv inte en enda som valt tt turista i Beverly Hills forutom mig sjalv (jag i Los Angeles). Da shoppade jag pa Rodeo Drive, alltid en trevlig upplevelse. Besokte Greystone Mansion, Beverly Hills Gardens Park och Coldwater Canyon Park. Det finns mycket fint att se i Beverly Hills om man gillar natur, och manga gillar att besoka kanda gator dar det spelats in filmer.

WITH THAT SAID.. De flesta rika omradena i Los Angeles vill inte ha turister - vilket de flesta av oss har forstand nog att forsta. Sa darfor placeras det heller inga stora turistattraktioner i dessa omraden.Bara i denna tråd ser man folk säga "Har planerat att besöka Beverly Hill". Jaha, för vadå? Jag var i Beverly Hills bara en snabbis, just för att det inte fanns nåt där, så jag åkte vidare.

Även Hollywood är överskattat. Kanske är en annan sak när man bor där och smältet in, men som turist finns det inte så mycket att se. Hollywoodskylten är populär, men jag fattar inte varför. Det är en skylt.

Santa Monica och i viss mån Venice Beach är ett av få trevliga områden i LA.
#1179 2022-08-25, 00:30
Craigg
En väldigt tråkig och överskattad stad. 2 dagar räcker gott och väl, eller max 3. Resten är slöseri med tid enligt mig.
#1180 2022-08-27, 13:48
TröttSvensk
Jag har besökt LA sedan 2005.
Brukar vara en trevlig stad att besöka, äta frukost på cafe vid Venice beach, promenera på Santa Monica Pier, åka ut till stränderna invid LA och shoppa runt i de olika galleriorna.
Men nu, herregud.
Hemlösa överallt.
De bor och lever i tusentals precis överallt i staden.
De skiter på trottoarerna, de skjuter upp och ligger sen mitt över trottoaren, de mentala sjuka står och skriker rakt ut och de tigger.
Venice beach, åk inte dit ! Pratade med en affärsinnehavare jag lärt känna en smula under åren, han är förtvivlad, kunderna har försvunnit och istället kommer det in 10 lodisar och bara tar vad de vill.

Tydligen är det ännu värre i SF och lika illa i NY.

Nä, USA får vara nu ett tag för mig.
#1181 2022-09-03, 16:15
FiskyBusiness
Har planer på att flyga iväg nu under hösten. Hur funkar det som tobaksrökare där borta? Finns det några regler gällande den typen av rökning och kan man utan problem ta med sig en limpa i bagaget ifrån Sverige?
#1182 2022-09-11, 18:45
Adelaide
Tycker LA är en grym stad, men enligt mig är det en fördel att känna någon som bor där innan man åker dit, som kan ta en till de bästa ställena.

Jag förstår att man blir besviken på förutsägbara ställen som Hollywood och Beverly Hills, för ingen LA-bo går nånsin till dessa ställen, utom de som bor och jobbar där. Och sällan (eller aldrig) har man en anledning att besöka Downtown för där finns ingenting.

Jag tycker att när man lär känna staden lite mer "underjordiskt" så blir det en mycket roligare stad att hänga i.

Största minuset är definitivt avstånden. Bilen blir verkligen ditt andra hem om du befinner dig i LA.
#1183 2022-10-18, 00:05
Dobbels
Ursprungligen postat av Adelaide
Tycker LA är en grym stad

Visst är den det!

Jag var i LA ett par veckor i september och det var en riktigt mäktig resa. Åkte solo men träffade mycket folk där varav några var bekanta till mig sedan tidigare genom internet.

Turistfällorna kan man skippa helt men ofta finns det mycket trevligt att göra strax utanför dem. Precis norr om Hollywood Blvd är det flera vandringsleder som är riktigt härliga. Men ja, Walk of fame är ju en enda stor scam.

Stränderna, bergen, klimatet, folket och alla blandade stadsområden gjorde det till en så unik upplevelse. Blev tämligen såld på Long Beach, Marina Del Rey och Pasadena. Bäst av allt var dock Santa Catalina Island. Kändes närmast surrealistiskt att ta sig ner till en så lugn och vacker ö. Otroligt klart havsvatten också.

Även California State Route 2 som går upp i bergen norr om Pasadena var en fantastisk upplevelse att bara åka igenom. När vi åkte där var det molnigt som attans i LA men bergen gick över molnen så till sist kom man upp till en klarblå himmel.

Kortfattat så rekommenderar jag helt klart att åka dit. Har själv lidit av dystymi i väldigt många år och de depressionerna har emellanåt varit riktigt tunga, men i LA fick jag äntligen känna mig praktiskt taget helt fri från alla bekymmer. Det finns så mycket häftigt att se och göra där, amerikanarna är så otroligt trevliga och man blir ständigt inspirerad tack vare det vackra vädret. Kände mig fasen mer hemma där borta än här i Sverige och längtar redan tillbaks. Fuck SSRI; LA är bättre grejer!

Ursprungligen postat av Adelaide
Och sällan (eller aldrig) har man en anledning att besöka Downtown för där finns ingenting.

Jag bodde i DTLA och gillade det. Man kunde hyfsat effektivt ta sig till andra resmål mha Uber eller kollektivtrafiken (tunnelbanan är helt ok, buss duger någotsånär om man inte har bråttom). Bradbury Building är riktigt cool och det var faktiskt lite trevligt att strosa runt bland höghus i en stad där man annars aldrig bygger på höjden.

Men du har förstås helt rätt i att det inte är särskilt mycket aktivitet där för turister och med tanke på hur många hemlösa som finns där kan det vara avskräckande.

En kväll var jag på Rooftop Cinema i Downtown och det var rätt ballt att göra ett biobesök på ett höghustak när solen gått ner. Man ser all snygg belysning från hög höjd och helikoptrarna åker runt över en. Skulle gärna vilja uppleva det igen.
#1184 2022-11-12, 04:57
SodaFointain
Kan man som svensk få tävla i Price is rigt? Alltid haft den drömmen.
#1185 2022-12-06, 01:27
Craigg
En väldigt tråkig stad. Jag var definitivt klar med LA efter andra dagen. Allt man hört om Hollywood och Beverly Hills är bara skitsnack.
I Hollywood Blvd finns bara Starbucks, CVS och nån skivbutik, inget mer. Venice Beach kan dock vara trevligt mest för sakens skull, men det är inte heller ett absolut måste enligt mig.
Och jag är inte intresserad av Gröna Lund-trams, så jag besökte inga nöjesfält. Tror knappast det hade ändrat min reseupplevelse då jag, som sagt, inte är intresserad av sånt. Djurparker? Det är inget man åker ända till LA för.

Fullt med hemlösa, crackheads och schizofrena människor överallt som går runt och skriker. Beväpnade säkerhetsvakter fanns till och med på McDonalds och i butikerna, mitt på ljusa dagen. Inte särskilt trevlig och avslappnad stämning.

Om man nu vill uppleva LA bara för sakens skull så räcker 2 dagar gott och väl, kanske 3 om man är långsam. Resten är slöseri med tid enligt mig. Efter det behöver man aldrig besöka staden igen.
#1186 2022-12-06, 01:47
Eskalera
Westwood är otroligt fint med UCLA. West Hollywood är bra med. Santa Monica har nämnts. Malibu och Huntington Beach, Seal Beach.
Venice suger, likadant med Hollywood.
Bodde där i 6 år.
#1187 2022-12-15, 18:16
Dobbels
Ursprungligen postat av Craigg
En väldigt tråkig stad. Jag var definitivt klar med LA efter andra dagen.

Håller inte med din slutsats, men du har helt klart rätt i att många åker till LA av fel anledning och blir besvikna därefter.

Walk of Fame är ju skit och dessa tours folk åker på i Beverly Hills är ju sorgliga. Men gör man research innan, planerar i god tid och tar sig upp tidigt på morgonen så man faktiskt orkar åka till naturen, stränderna eller vandringslederna så är det fantastiskt.

Will Rogers State Park var riktigt mysigt att besöka vid soluppgången. Griffith Park likaså. Och California State Route 2 borde man prova att åka längs minst en gång om man är där. Det är svårt att ta in hur höga berg som finns strax norr om Pasadena och hur snabbt man kommer ovanför molnen.

Getty Center vill jag också slå ett slag för. Magnifikt museum med fantastisk trädgård och mäktiga utställningar. Gratis inträde också (reservation krävs). Känns tråkigt att så många faller i turistfällorna och missar guldkornen.
#1188 2022-12-16, 06:11
Joey Radical
Jag ska till LA imorrn och se Metallica trafiken lär suga dock