Hitta diskussioner med liknande innehåll

Myrtle Beach värt att se? Jft med Charleston/Savannahs stränder

#1 2011-01-13, 12:45
carltina
Är det värt att åka från Charleston/Savannah (med de fina stränder som finns där), för att lägga en extradag i Myrtle Beach? Hört att det är lite väl mkt turister där och att folk åker dit för att spela golf, så att det är lite mer exklusivt - inget vi känner att vi behöver faktiskt. Vi ser hellre en intressant stad kombinerat med lite bad på de fina stränderna utanför Charlest./Sav.

Eller är Myrtle Beach så vackert att man inte får missa det? Hinner man se nåt om man bara tar en tur dit en eftermiddag/sover över en natt och sen kör vidare?

Vill inte slösa värdefulla road-trip-dagar bara på "ännu en fin strand", då vi redan varit i Miami i början på resan oxå...
#2 2011-01-13, 12:54
Celeno
Har bara varit där en gång och konstaterade att de hade väldigt många och väldigt fantasifulla minigolfbanor.
#3 2011-01-14, 08:23
Stromstrom
Det beror helt på. Stränderna i Charleston är som sagt bra. Isle of Palms är den mest turistiga orten norr om Cgarleston och Folly Beach den bohemiska, inte så utvecklade orten söder om Charleston. Vår favorit var Folly beach. Det finns ett 10-tal restauranger och lite barer och är lite mer surfare och locals där.

I Savvanah är det Tybee island som gäller MEN det är inte en bra strand (inte för bad iaf). Om man vill bada när man är i Savannah så rekommenderar jag att ni åker norrut till Hilton Head som är en riktigt posh badresort/ö.

Myrtle beach och dess syster north Myrtle beach är helt okej ställen. Det finns en del golfbanor men det är även en väldigt populär semesterort för den amerikanska medelklassen så det finns boende, restauranger och barer för alla smaker och plånböcker.

Ett tips på vägen mellan Savvanh och Charleston är "staden" Beaufort som ligger ungefär mitt i mellan. Det är en liten halvsömning småstad med flera bra restauranger och det är ett nice ställe att stanna för lunch eller kanske en natt.
#4 2011-01-14, 18:30
carltina
Hm. Tja, vi är ju knappast några golftyper, men sett fina bilder från Myrtle och hört bra om stranden - å andra sidan är vi redan i Charleston precis innan så det kanske är bättre att stanna en extradag där och bada på Folly Beach OM man nu lika gärna kan leva utan Myrtle.....

Vad hade ni gjort? OM man gissar att Myrtle Beach bara kommer bli "ännu en fin strand" för oss, och egentligen är mer intresserad av staden Charleston? Är det värt att (kanske) "slösa" en dag i Myrtle, eller bör man satsa på Charleston istället? Hmmmm.......