Hitta diskussioner med liknande innehåll

Från Sverige till Asien utan att flyga och inte genom Ryssland?

#13 2011-05-13, 21:06
Ursprungligen postat av möbelklister
Det som hindrar en från att resa landvägen är främst Burmas gränser västerut, och Kinas gräns mot indien. Fram dit går det ganska smidigt (flera ruttalternativ möjliga) om man undersöker visumregler och agerar därefter....utom vid Victoria Point i söder och Tachilik längre norrut, men det hjälper ju inte så mycket om man kommer från väster.

Endagars resor över gränsen för att shoppa?
#14 2011-05-18, 11:21
Ursprungligen postat av Ngyuen
Kom att tänka på att jag läste på aftonbladet för ett tag sen att det var en familj som bilat till Kambodia från Sverige. Så det är nog ingen fara att lyckas ta sig till Asien.

Men vad händer om du lägger om rutten lite. Jag har ingen aning om hur läget är i länderna du behöver passera, men det blir en lättare resa (jag antar att infrastrukturen är bättre)
Sverige > Turkiet > Saudiarabien/Oman > Sydöstra Iran/Pakistan (Antar att det på något sätt går att ta sig från arabiskahalvön till Pakistan och sen vidare. Går det inte. My bad)

Det blir lite längre resa, men det blir nog mycket enklare, Då slipper du småländerna och får vad jag antar en stabil infrastruktur att lite på.
Men man gör som man vill!

Lycka till!

En fet om väg, dessutom måste man åka färja. KSA är inte lätt att få transitvisum till.
Dom har nog bilat och skeppat bilen på färja samt flugit Indien-Thailand.