Hitta diskussioner med liknande innehåll

Hur är Marseille ?

#13 2011-11-07, 21:39
Zvi
så länge du undviker alla dessa ghetton där så är det hur nice som helst
#14 2011-11-13, 19:48
itworks
Skulle dock rekommendera Cannes och Nice till er som funderar på att åka dit. Personligen föredrar jag Cannes framför Nice då det känns mer franskt i och med att det är mindre och påminner inte så mycket om en storstad som Nice.
#15 2012-07-07, 13:19
Schlaktarnn
Vill du uppleva mångkulturen är Marseille ett perfekt ställe. Va där och bytte tåg och av det jag såg va det hela ett stort ghetto. Stockholms förorter va ingenting jämfört med detta.

Här är en film när civilklädda poliser går in i ett område i Marseille: Polisen blir stenkastade och attackerade med någon slags bomb

http://www.youtube.com/watch?v=x2TArjNeqzw
#16 2012-07-29, 02:26
Messial
Ursprungligen postat av Schlaktarnn
Vill du uppleva mångkulturen är Marseille ett perfekt ställe.


Man borde starta en insamling av pengar, och bjuda sjuklövern på en resa till Marseille och dess ghetton - sedan hade man kunnat göra en utflykt till Paris motsvarigheter. Varför inte Merahs Toulouse, av bara farten?

Jag hade unnat Fredrik Reinfeldt, Maria Ferm, Åsa Romson, Göran Hägglund, Mona Sahlin, Maudan, Ohlyckan och Helin detta - av hela mitt hjärta.

Fastnar de i nöd, så kan Jan Helin bara börja berätta för araberna att man gillar olika - hemma i Svedala.
#17 2012-07-29, 04:03
Jag har bara bott i Marseille några dagar. Det var väl inget större fel, en ganska vacker stad runt hamnkvarteren. Visst, kvällstid så var det lite obekvämt utanför turistområdena. Klart värt ett besök men jag skulle ju inte tillbringa hela semestern där Jag var där med ett killgäng 2007 för att kolla på Rugby World Cup.

Nu bodde vi i Bonneveine som är en förort. Visst Aix är bättre. Cannes och Nice är också bra men många restauranger är turistfällor med skitmat. Sedan finns det ju ett pärlband av mindre städer längs kusten som är hur charmiga som helst. Grejen är ju den att det inte är så långa avstånd, man kan bo i Marseille några dagar och sedan resa med bil längs kusten och flyga hem från Nice.
#18 2012-07-29, 09:33
Ursprungligen postat av JeanLuc
Marseille är Frankrikes minst franska stad. Om jag inte tar fel finns där den största arabiska befolkningen i Europa, den största armeniska befolkningen i Europa och den näststörsta judiska befolkningen i Europa. Dessutom har ca 300.000 invånare italienska rötter.

Det känns inte alls som Frankrike. Dialekten låter lustig i franska öron, och gatubilden är helt ofransk. Städer som Lyon, Bordeaux och Montpellier är rena och prydliga, men Marseille är riktigt smutsigt och ganska förfallet. Det är en spännande stad att göra ett kort besök i, men alla andra stora franska städer är trevligare. Då talar jag om de städer som har minst en miljon människor i storstadsområdet, dvs Paris, Lyon, Marseille, Toulouse, Bordeaux och Lille.


Marseille har, enligt min åsikt, ett litet oförtjänt dåligt rykte. Nämn den stad i Frankrike som saknar flyktningar och kriminella :| Det tragiska med Marseille är att det finns så många illegala flyktingar, men som i de flesta städer räcker det med att undvika vissa områden. I hela Frankrike florerar mängder med droger och desperata människor som säljer dem.

Fast längs rivieran skulle inte jag heller åka till Marseille utan kanske till Cannes istället. Mindre stad, mer stränder och flottare. Väl där hyr man även en bil och tar sig upp i bergsbyar och käkar bröd och vin på något kafé
#19 2012-12-13, 01:55
d4vid
marseille är en stad i en klass för sig, helt olik dom flästa andra städer i Frankrike, har besökt staden flera gånger och blir alldrig besviken. Att käka mat längs hamnen (centrum) är riktigt soft och fint. riktigt shysst stad faktiskt dock ganska sunkiga förorter. men åk om ni funderar på det))
#20 2013-06-30, 01:54
linussoderlind
hej ska på kryssning i medelhavet och då kommer vi gå av i marseille för en dag.
finns det något man borde se/göra när man är där? är inte så mycket för museum om det inte är något just speciellt med det, så tips någon?
#21 2013-06-30, 21:28
SMP3ei
Är det någon som har koll på hur det är med jobb där nere? För en person som har mindre bra franska..?
#22 2013-10-05, 20:29
kamikazeklanten
Jag har en yvig hatkärlek till Marseille. Efter en stund så hatar jag kaoset. Sen går det några minuter, och plötsligt stortrivs jag igen.

Det händer saker hela tiden där. Jag fastnade i somras i en kö på Rue des Dominicaines. Två killar stod och snackade vid sina bilar på den smala gatan, och ingen kunde komma förbi. Efter en stund så öppnades ett fönster på tredje våningen, och en äldre dam glodde på grabbarna en stund. Någon minut efter att hon hade dragit sig tillbaka dyker hon upp med en hink vatten och tömmer den ner i den ena killens BMW-cabriolet. De ord som hon sedan uttalade behöver man inte kunna franska för att förstå. Rätt universellt, så att säga. Killarna stod ändå kvar. Då kom det en hink till, och tanten vann i o m att killarna fattade vinken och drog...

Jag har varit med om så mycket konstigt och kul i Marseille, men kan inte skriva om det utan att outa mig här.

Cassis är annars ett trevligt alternativ som är rätt nära Marseille. Jag har iofs bara bott på Camping les Cigales där, men jag har hört att det finns bra boende till vettig peng en liten bit från havet.

Håll er ifrån Toulon och Hyeres. Ibland flyger dom militära flygplan och helikoptrar dygnet runt där omkring...

Samma sak vid Istres. Jag har för mig att franska flygvapnet lär ut navigering där, och det är väl därför dom far omkring nästan permanent.
#23 2013-10-05, 20:32
kamikazeklanten
Ursprungligen postat av SMP3ei
Är det någon som har koll på hur det är med jobb där nere? För en person som har mindre bra franska..?


Kan du något språk som fungerar i nordafrika så fixar det sig nog
#24 2013-12-17, 13:46
droger77
Mariselle är en fantastisk stad. Den här de mesta enligt mig. Jag råder dig att verkligen åka dit.